Within the Blade – játékteszt


Titled Hero 16 9 withinFejlesztő: Ametist Studio; Kiadó: Ametist Studio; Platform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Ha a Ninja Gaidenen nőttél fel és azóta is csak egyre magasabbra állítod a nehézségi fokozatot, akkor van egy jó hírem, a Within the Blade a te játékod!

Nem kenyerem a soulsike játékok pörgetése, inkább afféle rekreációs játékos vagyok, aki kikapcsolódás céljából ragad kontrollert vagy egyéb eszközt. Azonban bennem is hevesen dolgozik a nosztalgia és mindig boldogan tekintek vissza a korai famiklónos csatákra.

screen1Azonban amikor néhány éve magam elé vettem az említett csodát, egyből belém hasított, hogy az emlékek bizony megszépülnek, de a Ninja Gaiden nem, így továbbra is maradt a számomra végigvihetetlen játékok listáján. Nemrég amikor felmerült a tesztelés lehetősége, ugyanez a kellemes nosztalgikus rózsaszín köd ereszkedhetett a szemüvegemre, mert habozás nélkül mondtam igent a Within the Blade tesztelésére, annak ellenére, hogy belül sejtettem mi vár rám.

screen2Alanyunk egy oldalra scrollozó akció platformer, aminek természetesen egy jóféle szörnyes nindzsás történet az alapja. Egy Mamoru Imai nevezetű gonosztevő démonokat idéz meg a seregébe, ám képtelen őket féken tartani és letarolják az országot, csupán kíméletlen pusztítást hátrahagyva. Mi egy faluban csöppenünk bele a történetbe, ahol mesterünk azonnal el is küld az első küldetésre. A küldetések után ebbe a faluba tudunk visszatérni pihenni, tápolni, fejleszteni, cserélgetni és vásárolni. Természetesen nem maradhat el egy kis rpg beütés sem, így van egy igen tisztes fejlődési fa, amin keresztül különböző izgi nindzsa képességre tehetünk szert.

screen3A felvezetés kapcsán megjegyezném, hogy a Within the Blade egy szerelmeslevél az említett Ninja Gaiden, Shinobi és az egyéb korai nindzsás cuccnak. A pályák között fogunk találni néhány könnyebben teljesíthetőt, de többségében vért fogunk izzadni mire teljesítjük őket, hogy a főellenfeleket ne is említsem. Tehát aki szereti a kihívást és már csukott szemmel is megtudja csinálni az összes elérhető soulslike anyagot, annak itt a következő adag a terítéken. Vicces egyébként, hogy a készítők terelnek minket a lopakodás felé, azonban az irányításban véltem felfedezni némi késést, amitől a lopakodás számomra igen nehézkessé vált.

screen5A kinézetre jó indie anyaghoz méltóan nem lehet panasz, egy az egyben hozzák a korai 8 és 16 bites érát, gyönyörű pixelart stílussal. Switch-en gyönyörűen fut, mindenféle akadás nélkül, azonban javallott dokkolva és egy Pro kontrollerrel neki esni, mert a joyconokat gyorsan driftelés nyúzhatjuk a kardforgatások során. A hangokat rendben találtam, itt sincs ok a panaszra. Egy komolyabb problémám viszont akadt menet közben a kamerával. Gyakran vesz fel olyan perspektívát, ami miatt nem fogjuk látni hova ugrunk vagy éppen mi van alattunk, esetleg felettünk, ez sajnos szül komoly problémákat és ront az élményen.

Összességében a Within the Blade egy remek akcióplatformer, ami rengeteg kihívást tartogat az arra fogékony játékosoknak. Rendelkezésre áll 5 küldetés és mindegyiken 5 helyszín, így van is mit csinálnunk, arról nem is beszélve, hogy a nehézség miatt ezeken nem is fogunk végigdarálni néhány perc alatt, tehát a szavatosság is adott. Azonban gyengébb idegzetűek kerüljék el, mert elég nehéz és legalább ilyen addiktív is.

7 szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (392.)
Következő cikk Tarr Béla ablakaiba soha nem süt be a nap - videó