WarioWare: Get it Together – játékteszt


WW GiT key artFejlesztő: Nintendo; Kiadó: Nintendo; Platform: Nintendo Switch

A Game Builder Garage-ban megtanultunk játékot készíteni, azonban a Nintendo bajszos rosszfiújával, Warioval az elkészített játékok glitch mentesítésén fáradozhatunk, avagy a itt a legújabb kanapén multizós móka a WarioWare: Get it Together.

WW GiT 01Wario, aki a Nintendo hírhedt vízvezetékszerelőjének Marionak a karikatúrája, az 1992-es Super Mario Land 2: 6 Golden Coins óta töri a borsot az orrunk alá. Fáradhatatlan ügyködése az élbolyba repítette és saját nevével fémjelzett játékokban kezdett feltűnni. A közönség és a Nintendo kreatívjai annyira szerették, hogy egy külön franchise, WarioWare címen is szárnyra kelt 2003-ban, további sikereket jegyezve a bajkeverő listájára. Ezzel meg is indult a minijátékos modell, mely akkor és azóta is a házibulik, baráti összejövetelek kihagyhatatlan darabja. És tudjátok, ami jól fogy, az általában folytatásért kiállt, így 2021-ben végre, három év kihagyás után újra lenyomhatjuk barátainkat egy jó kis bajuszösszekötős mókában.

WW GiT 03A történet szerint Wario ezúttal egy játékkészítő szerepét ölti fel, aki természetesen csak mocskos módon meg akarja szedni magát az általa készített játékból, azonban hiba csúszik a gépezetbe és miután őt és minden barátját beszippantja a platform, kénytelenek lesznek megoldani a fennálló problémát. Ezt egy térképen előre haladva tudjuk megtenni, miközben mikrojátékokat abszolválunk. Minden egyes sorozat végén egy főellenfelet kell lenyomnunk, hogy az aktuális karaktert felszabadíthassuk. Történt ugyanis, hogy újításként, most már nem csak Wariot, hanem a sorozatban először végre a barátait is irányíthatjuk. Már persze, ha akarjuk, mert nem feltétlen gondolom, hogy jó ötlet volt betenni azonos képességű karaktereket egy kis alternatívával. Ugyan ki választaná példának okáért a folyamatosan oda-vissza mozgó és lőni képes karaktert a repülni és lőni és képes karakter helyett? Minek szívatnám magam? Bár a multiban egy randomizált karakterválasztásnál már szülhet mókás helyzeteket a szituáció.

WW GiT 04Annak ellenére, hogy a játékmenetnek, a sztorinak és az átvezetőknek nem sok köze van egymáshoz, mocskosul szórakoztatóak. Azt kell, hogy mondjam, hogy a művészeti irány, amiben a WarioWare: Get it Together leledzik, annyira izgalmassá teszi az egész cuccot, hogy az ember már csak azért megvenné a játékot, hogy nézegesse mi történik benne. Valószínűleg az egyjátékos mód csak ezért is kerülhetett be a játékba, tekintve, hogy kb. 2 óra alatt letudható a sztori. Ezen felül azért arra mindenképpen jó az egy fős tréning, hogy ismerjük a feladatokat, mert a mikrojáték alatt szó szerint azt kell érteni, hogy általában kb. 10-15 másodperc alatt kell megoldanunk egy egyszerű, vagy csak egyszerűnek tűnő feladatot.

WW GiT 05

És akkor el is jutottunk a játék kvintesszenciájához, a többjátékos módhoz. Természetesen van lehetőség kooperatív mókára a sztoriban is, de az igazi szórakozás természetesen az egymás ellen történő küzdelem lesz. Ez pedig számos olyan kompetitív feladványt tár elénk, amiben garantáltan jó lesz elütni az időt. Emellett van még egy online, afféle helyezésen alapuló mód is, ahol egy adott feladatot kell a lehető legrövidebb idő alatt vagy a legmagasabb pontszámmal letolni, majd a netre fellőve a legjobb próbálkozásunkat, versenyezhetünk globális mértékben, másokkal.

Összességében a WarioWare: Get it Together egy igazán intenzív és szórakoztató játék, ami remekül mélyíti tovább a Nintendo Switch, mint partikonzol elképzelést, azonban sajnos a tartalom nem olyan mértékű, mint amennyire a többség vágyik és a kétórás sztori mód sem túl jó belépő. Ennek ellenére kis adagokban fogyasztva és partijátékként kezelve viszont óriásit üt. Garantáltan fel fog dobni minden házibulit vagy összejövetelt, ahol előkerül. A fentiek ismeretében tegyetek vele egy próbát, mert a szórakozás garantált, csak az a kérdés milyen ütemben fogyasztanátok.

75

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Game Builder Garage – játékteszt

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Animációs és filmes utalásokból összerakták a Csillagok háborúja IV. epizódját
Következő cikk A hét röhögései (400.)