Monster Bash HD – játékteszt


keyartFejlesztő: Emberheart Games; Kiadó: Apogee Entertainment; Platform: PC

Ezúttal egy klasszikus ügyességi játék felújított változatát teszteltük le: a Monster Bash időutazás 1993-ba, egész pontosan abba a korba, amikor a műfaj legemlékezetesebbjei születtek.

A Monster Bash főszereplője Johnny, akinek Tex nevű kutyáját foglyul ejti a gonosz Chuck gróf. A pizsamát és baseball sapkát viselő srác az Ágyszörny (Bed Monster) és Frank Lloyd nevű patkány közreműködésével belép az Alvilágba, ahonnan csúzlijával és végtelen mennyiségű kavicsával kell kiszabadítania számtalan másik blökit és macskát, miközben temérdek barátságtalan szándékú lény igyekszik az életére törni.

1Nemeziseink között találunk például zombikat, boszorkányokat, vérfarkasokat vagy akár démonokat is. A három különböző szinten összesen 28 pályán minden egyes háziállatot ki kell menekítenünk, hogy eljussunk a játék lezárásáig, az epizódok befejezéseként pedig főellenségek várnak ránk. Közben gyűjtögethetünk platformerekre jellemző poweruppokat (vagyis ideiglenes fegyvereket), valamint pontszerzéshez szükséges nyalókákat, csokikat és tarisznyákat. A Monster Bash régi változatában gyakorlatilag nem sok értelme volt eme lehetőségnek, ugyanis akkor és most is kifogyhatatlan mennyiségű élet áll rendelkezésünkre, s anno kizárólag helyi ranglistán versenyezhettünk önmagunkkal, viszont a HD-s vasriánsban online is összevethetjük eredményeinket más játékosokéval.

2 1Alapvetően grafikai szempontból minimális modernizáció történt a 28 évvel ezelőtti verzióhoz képest. A képarány maradt a régi, ám most már 60FPS-sel és 4K-ban is vadászhatunk szörnyekre. Továbbá hangyányit csiszoltak a színvilágon és a textúrákon, aminek köszönhetően a fakóbb, egyben rajzfilmesebb külcsín passzol a mai kor szelleméhez, de nem annyira egetverő a ráncfelvarrás, hogy az a retro játékélmény kárára menjen.

3 1Tesztalanyunkon mindössze három további érdekesebb, említésre méltó újdonságot véltem felfedezni. A Nightmare móddal négyre bővült a válaszható nehézségi fokozatok száma, vagyis több rosszarcú vár ránk, miközben kevesebb az életerőnk. A négylábúakat könnyebb megtalálni, mivel immáron iránytű is lapul a zsebünkben. Illetve vadiúj opcióként megjelent a pályaszerkesztő, melynek végeredményét az internetes társadalommal is megoszthatjuk.

A játék debütálása óta nagyjából naponta érkeznek a néhány megabájtos frissítések. Ezek főként a pályákon előforduló bugok javítására koncentrálódnak, s még mindig találni belőlük rengeteget (nem működő teljesítmények, zárt ajtók, beszoruló rémségek, stb.). Mindenesetre a Monster Bash HD kellemes hangulatú ugrálós cím, gyakorlatilag ugyanolyan szórakoztató, mint régen; csupán a megjelenésével várhattak volna, míg a legtöbb bosszantó hibát kijavítják.

7 szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Marvel’s Guardians of the Galaxy – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A 8 Bit Christmas előzetesében a gyerekek még Nintendóról álmodoztak
Következő cikk Kit Harington megválaszolja a net kérdéseit, és az is kiderül, mit tesz a hajára