Mario Strikers: Battle League – játékteszt


MSBL key art

Fejlesztő: Next Level Games; Kiadó: Nintendo; Platform: Nintendo Switch

Évek óta nem volt lehetőségünk Marioval rúgni azt a bizonyos bőrt, de most újra itt a lehetőség, hát irány a pálya a Nintendo legújabb partijátékával, a Mario Strikers: Battle League-gel.

A világ egyik legnépszerűbb sportja a labdarúgás, minden kontinensen ismerik, nézik és játsszák. Természetesen nekem is volt egy korszakom amikor nagyon is élveztem a bőrbogyó kergetését, de ez sajnos elmúlt, azóta csak alkalmanként szemlélem miként is folyik a sportág alakulása. Videójátékban sem igazán vagyok oda az évente előkerülő, többnyire csak a friss igazolásokat rendbe tevő remekektől. Emellett azonban néha előkerül egy-egy olyan alkotás, mint a Mario Strikers: Battle League, ami olyan dolgokkal spékeli meg az amúgy monoton labdahajhászást, amitől a foci legnagyobb megtagadói is boldogan ragadnak kontrollert.

MSBL 01

A 2005-ös Super Mario Strikers GameCube-on és a Mario Strikers Charged Wii-n is elég nagy sikereket aratott, így várható volt, hogy a Nintendo-nál hamarosan újra előkerül a kedvenc olasz vízszerelőnk nevével fémjelzett focis adok-kapok. Japán barátaink szerencsére még nem tudták elengedni a partijátékok zsánerét, ezért így vagy úgy mindig érkezik utánpótlás. Nincs ez másként most sem, noha játszhatunk egyedül a gép ellen, különböző bajnokságokat, azonban a Mario Strikers: Battle League sava-borsát az egymás elleni játék fogja megadni. Többjátékos módban lehetőség van egy gépen, lokális vezeték nélküli és online módon is 8 játékos meccseket letolni, tehát a multis szórakozás garantált.

MSBL 03

Mint ahogy arra már rájöhettetek 1-1 4 fős csapat játszik egymás ellen a pályán, akik a foci igen egyedi szabályai szerint küzdenek, mert ugye lehet durvulni egészen odáig, hogy akár másodpercekre kiüthetjük az ellenfél játékosát, hogy jókora előnyre tehessünk szert vele szemben. Emellett számtalan érdekes és speciális mozdulatot sajátíthatunk el, amire természetesen tényleg szükségünk is lesz, sőt nélkülük labdába sem rúghatunk és ezt vegyétek szó szerint, valamint a tutorialt is toljátok le becsületesen, mert ezen ismeretek nélkül azért elég nehéz lesz az előrehaladás. Természetesen nem egy FIFA, nem egy realisztikus élmény, de remek szórakozáshoz kellenek az alapok.

MSBL 02

Technikailag a játék minden fronton szuperül teljesít, de azt gondolom, hogy egy belsős Nintendo címtől ez nem olyan meglepő. Pazar a grafika, tökéletes a képfrissítés, remek a hang és az irányítás is nagyon rendben van, keresve sem találunk hibákat. Talán egy történet mód vagy egy rendesen felépített bajnokság lökött volna az egészen egy kicsit, de így sincs ok a panaszra. Az egészet még meg is koronázták egy fejlesztési rendszerrel, így az amúgy is nagyon különböző tulajdonságokkal rendelkező karaktereket még egyedibbé tudjuk tenni.

Összességében a Mario Strikers: Battle League egy párját ritkító sport- és partijáték, ott a helye minden Switch mellett, mert valóban nagyon jól fogtok vele szórakozni. Technikailag is teljesen rendben van, így semmi okom nincs, hogy lebeszéljelek róla, talán azt nem árt észben tartani, hogy egyedül azért nem olyan szórakoztató, mint társaságban, de azért így sem fogtok egyhamar ráunni. Tehát cipőket bekötni és irány a pálya!

8.szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

The Quarry – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Obi-Wan Kenobi 1. évad - kritika
Következő cikk Robbantási szakértő elemzi ki a filmjeleneteket, Indiana Jones és az a hűtő is szóba kerül