A Building Full of Cats – játékteszt


buildingcats keyart

Fejlesztő és kiadó: Devcats; Platform: PC

Vakáció ideje alatt sokan otthon hagyják macskáikat, azonban valakinek vigyázniuk kell rájuk: az A Building Full of Cats című kattintgatós játékban ránk hárul eme feladat.

Nemrégiben egy kóbor macska hazaútját pátyolgathattuk az év egyik legkellemesebb indie gyöngyszeme, a Stray kapcsán, most viszont olyan háziasított példányok felett kell gondoskodnunk, akiknek a gazdáik nyaralásukat töltik. Az A Building Full of Cats egy „rejtett tárgy” alapú játék, amiben nemes egyszerűséggel egerünk segítségével klikkelgetnünk kell a képernyőn fellelhető cicákon. E szőrmókok többségét könnyedén megtalálhatjuk, viszont példának okán vannak köztük olyanok, melyek a szekrény fiókjában, valamilyen hangszer mögé bújva vagy mágikus tükör bűvöletében lapulnak – tehát a játékmenetet némi fantasy elemmel is színesítették.

buildingcats1

A Devcats nevű fejlesztőbanda macskás játékokra specializálódott, s ötödik alkotásukkal újfent a könnyed hangulatot célozták meg. Egy öt emeletes házikóban háromszázötvennél is több cicus megtalálása a feladatunk, de néhányukat kifejezetten körülményes észrevenni, ugyanis címünk grafikai stílusából kifolyóan nehéz felismerni őket. Ha türelmesek vagyunk, nagyjából másfél óra alatt megtalálhatjuk az összes macskuszt: ehhez azonban aprólékosan át kell vizslatnunk a szobákat, így voltaképpen nem sok kihívás áll az érdeklődők előtt, de az akciódúsabb produktumok kedvelői inkább kerüljék tesztalanyunkat.

A magyar feliratos A Building Full of Cats nem maradandó alkotás, valószínűleg hamar feledésbe merül, ellenben fülbemászó zenéje miatt a hangulata kifejezetten kellemesre sikerült. A készítők némi mondanivalót is belecsempésztek nyúlfarknyi játékukba, ami talán ösztönzőleg hathat az örökbefogadást tervező leendő gazdák számára.

55

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Endling – Extinction is Forever – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Brad Pitt ikonikus frizurái karrierje során egy mesterfodrász szemével
Következő cikk Walter White és Jesse Pinkman szobrot kapott Albuquerque-ben