Rocksmith+ – játékteszt


rocksmith pc game cover

Fejlesztő: Ubisoft; Kiadó: Ubisoft; Platformok: PC

Izgalmas élmény helyett csak szomorú dallamokra futotta a Rocksmith+ kipróbálása során.

A Rocksmith 2014-ben került fel az Ubisoft repertoárjába a Guitar Hero alternatívájaként, melyben valódi gitárt használva csaphattunk a húrok közé. A játék remek tanuló programnak bizonyult a kezdők számára, és mivel kihívója nem született idő közben, a kiadó tovább gondolta az ötletet: így jött létre a Rocksmith+, ami egy előfizetéses szolgáltatásba csomagolta az élményt, mindezt egy komplex oktatórészre és egy több mint 5000 dalból álló, ha minden igaz a későbbiekben bővülő könyvtárra alapozva.

rocksmith plus 3

Több mint 15 éves gitáros múlttal a hátam mögött érdeklődve vágtam bele a Rocksmith+-ba. Miután átvergődtem magam az oktatómódon, – bizony, a kezelőfelület kiismerése közben szinte újra kellett tanulnom mindent, amit eddig tudtam – megnyitottam a könyvtárat. A rock és metál műfajok kedvelőjeként meg kellett állapítanom, hogy nem igazán nekem kedvez a szolgáltatás. Ez alapvetően nem is lett volna baj, hiszen mindenféle zenét hallgatok/játszom, de az igazság az, hogy a Rocksmith+ felhozatala közelébe sem ér 2014-es párjának. Alig találni ismertebb számokat, amik miatt igazán érdemes lenne az előfizetés mellett dönteni, de megpróbáltam nyitott maradni, mit sem sejtve arról, hogy az igazi csalódás még csak most vár rám.

rsp home promo get started bg

Az új szolgáltatás egyik nagy vívmánya, hogy az eredeti játékhoz használt Real Tone kábel helyett használhatjuk R+ Connect névre keresztelt mobiltelefonos applikációt is. Mivel nekem nincs ilyen kábelem, emellett döntöttem, de akármennyire is szerettem volna összehozni, az applikáció működésével – már amikor hajlandó volt összekapcsolódni a játékkal – gyakran merültek fel problémák. Akárhova helyeztem a telefonom, a játék hajlamos volt nem érzékelni a hangokat, amiket játszottam, torzított hangszínnel pedig szinte esélytelen volt bármelyik hangot eltalálni (jobban mondva eltaláltam, csak a játék nem így gondolta). Maradtam tehát a tiszta hangszínnél, amik a zúzósabb számokat persze élvezhetetlenné tették, viszont így több esélyem volt egy kis blues és country muzsikáláshoz. Ezekből a számokból bőven van, de a Rocksmith+ még ezen a téren is elszomorító, hiszen a legtöbb számnál nem az eredeti hangokat fogjuk játszani, hanem szimplán akkordokat látunk, amik mentén végigpengetgethetjük az adott dalt.

Az applikációs limitációk miatt felemásan tudtam csak tesztelni a Rocksmith+-t, de látva a zenei felhozatalt, aligha tudnám jószívvel ajánlani az előfizetést. Kezdő gitárosoknak mindenképpen egy jó kiindulópont lehet, de feltétlenül érdemes beszerezni a játékhoz szükséges kábelt, hogy zökkenőmentesen indulhasson a tanulási folyamat.

Legutóbb ezt teszteltük:

Thrill Penguin – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Gyűrűk Ura vs. Bikini - Közeli helyeken
Következő cikk 75 érdekesség a 75 éves Stephen Kingről