Gal Guardians: Demon Purge – játékteszt


grimguardians0

Fejlesztő és kiadó: Inti Creates Co..; Platform: PC, Switch, Xbox One & Series X|S, PS4|5

Démonvadászatból soha nem elég! Ezek a természetfeletti lények gyakran világunk leigázásával próbálkoznak, de ismét emberükre akadtak. A Gal Guardians: Demon Purge-ben méghozzá egy testvérpárossal gyűlik meg a bajuk, ráadásul az inspirációt egy klasszikus ügyességi játék ihlette.

Igazi ínyencség érkezett, a Gal Guardians: Demon Purge (megjelenéskor: Grim Guardians: Demon Purge) című platformert a máig hatalmas népszerűségnek örvendő 2D-s Castlevania címek inspirálták: a több epizódra nyúló videójátékos sorozat veterán játékosként anno rám is nagy hatást gyakorolt (főként a SNES érában). Így nagy érdeklődéssel huppantam le a japán fejlesztők legújabb ugrálós játéka elé, ami hűen követi a Gunvolt vagy a Blaster Master széria által kitaposott utat. Tesztalanyunk története szerint a démon vadász leány duó éppen tanodájukba tartanak, amikor az varázsütésre ördögi kastéllyá változik. Az egyszerűnek tűnő, ám annál veszélyesebb feladatuk során el kell jutniuk az épület legmagasabb pontjára, ahol ki kell iktatniuk a probléma legfőbb forrását.

grimguardians1

Hét különböző szinten apríthatjuk ellenségeinket, akik szép számmal igyekeznek feladni a gemini utolsó kenetét. Szerencsére helyi kooperatív módban is játszhatunk a Grim Guardiansszel, ami nagyban megkönnyíti a vállalkozó lelkű játékosok kalandjait, ugyanakkor single player alatt bármikor váltogathatunk főhőseink között. A tinik eltérő képességekkel rendelkeznek, támadásukat illetően az egyik közelharci, míg a másik távolra lövő képességekkel rendelkezik, ami a sztori elejétől a végéig jól átgondolt egyensúlyban használható. Ám ezek a talentumok a pályák végén található főellenségek legyőzése apropóján valamennyiszer 1-1 gyökeresen eltérő típussal bővülnek.

grimguardians2

Szerencsére nem csupán offenzív perspektívából, mivel „arzenálunk” hasznosabb cuccokkal is kiegészülhetnek. Példának okán ily módon fagyaszthatjuk le nemeziseinket, de a lebegés és a védelmi szempontból is frappáns esernyő is gyakorta hasznos útitársunkká válhat. A pályák teljesítése után valahányszor visszatérhetünk a korábbi helyszínekre, de ezt inkább az első végigjátszás után javallott megtenni. Némely frissen szerzett skulónk ugyanis spéci ajtókat nyitnak, ahol fejlesztő hatású tárgyakat (több lőszer vagy életerő növelő) is felkaphatunk, de a rendes befejezéshez szükséges kütyükhöz is eszerint juthatunk hozzá.

A Grim Guardians: Demon Purge ugyan rongyosra ismételt klisékből épül, de igényesen kivitelezett felépítettsége a(z első) végigjátszás (kb. 4-5 óra) felének tájékán válik igazán érdekessé és főleg az „emeletek” kidolgozottsága, valamint a humoros párbeszédek miatt éri meg beruházni rá és összességében hozza műfajára jellemző retro hangulatot mind zene, mind pedig vizualitását tekintve.7 szék

 


Legutóbb ezeket teszteltük:

Pistol Whip / Zombieland: Headshot Fever Reloaded / After The Fall – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (470.)
Következő cikk Megérkezett a Russo tesók sci-fi sorozatának, a Citadellának trailere