Elindult a ROMOKBÓL ingyenes dokusorozat a romkocsma és bulinegyed kialakulásáról


rormokbol 1 A Romokból egy 5 részes ingyenes dokusorozat a YouTube-on a budapesti romkocsma és bulinegyed kialakulásáról, melynek létrehozásában számos érdekes egyéniség vett részt, akiknek a történetein keresztül mögé láthatunk egy izgalmas világnak.
Egyszerre mutatja be az elmúlt bő 20 év budapesti történetét és a romkocsmák alapítóit, akik nem egymással versenyezve, hanem összefogva, együtt küzdöttek, dolgoztak a közös célokért. Mellettük olyan ismert, e helyeken törzsvendégeknek számító művészek is megosztják élményeiket, mint Ónodi Eszter, Döbrösi Laura, Csemer Boglárka, Szabó Győző, Torres Dániel, Makranczi Zalán… Az epizódokat Péterfy Bori narrálja, hetente (keddenként) kerülnek fel a csatornára.

Az elmúlt bő két évtized kiemelt jelensége Budapesten a romkocsma-bulinegyed kialakulása. A romkocsma első látásra hasznavehetetlen dolgokkal konformosított közösségi tér. Az érdekes ötletből alternatív divat lett, majd mainstream, nemzetközi hírű turistalátványossággá avanzsálódott, egyedi szórakoztató és kulturális negyedet alakított ki Budapesten. Az unikális várostörténeti jelenség meghatározta egy világváros mindennapi életét, gazdaságát és nemzetközi image-t.
A közösségi terek, a kultikussá és világhírűvé vált kocsmák mögött olyan egyéniségek állnak, akiknek személyisége és életútja elüt a hagyományos vendéglátós karriertől. A sorozatban az alapítókon, létrehozókon túl számos ismert személyiség is feltűnik, akik különféle módon kötődtek, kötődnek a ehhez az ízig-vérig budapesti sztorihoz.romokbol 2Alkotók:
Csizmadia Attila
showrunner rendező
Rajnai György producer
Gotthárdi Balázs és Ádám György co-producerek (JumpCut Productions)
Sipos Bence és Molvay Norbert rendezők
Füzesi Tamás vezető operatőr
Noel R. Mayer zeneszerző, zenei rendező
Balázs Petra, Gotthárdi Balázs HSC, Sipos Bence vágók

A Romokból 1. része már teljes egészében megtekinthető:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Itt A védelmező 3. szinkronos trailere, Denzel Washington még mindig acélos
Következő cikk Csak Michael Keaton Batman-jének örülhetünk a Flash: A Villám új előzetese láttán