Unicorn Overlord – játékteszt


Unicorn Overlord Key Art Horizontal 714059d5230c541eeee9

Fejlesztő: Vanillaware; Kiadó: SEGA/Atlus; Platform: Xbox Series X, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch

A Vanillaware nagyot gurított ismét a Unicorn Overlorddal, reméljük a várakozásaik beteljesülnek és ez a fantasztikus játék megmenti a céget az enyészettől.

Mindig szomorú azt olvasni, hogy egy prominens játékfejlesztő cég a tönk szélére sodródik, még a manapság egyre sűrűbben előforduló leépítések viharában is kirívó, egy a Vanillaware-hez hasonló cég ilyetén sorsa. Annak ellenére, hogy a fejlesztőgárda csak top minőségű játékokat készít, sajnos a rétegízlés kiszolgálása és a ritka megjelenések nem igazán teszik könnyen fenntarthatóvá a céget, de én azért szorítok, hogy a Unicorn Overlord beváltsa a hozzáfűzött reményeket és taroljon az eladásokkal, mert maga a játék, de a cég is megérdemli, hogy még jó sokáig fennmaradjon.

1096d0e6 bdce 4c86 ae3d d99a79332277

A Unicorn Overlord története szerint Alaint alakítjuk, akinek uralkodó édesanyját csellel és ármánnyal egyik lovagja letaszította a trónról, ennek folyományaként a nőhöz hű lovagok egy csoportja kimenekíti a kis trónörököst, hogy annak bántódása ne essék. Majd néhány évet ugrunk az időben, ahol is a kisfiúból erős férfi lett, aki érvényesíteni akarja jogos igényét a trónra és fel akarja szabadítani a népét, mely azóta is elnyomásban él. Ebben a kalandban számos segítőnk akad majd és mindenki belépésével, valamint a táj felfedezésével szépen lassan ivódunk bele ebbe a csodálatos lovagkori világba, mely tele van csodákkal, veszélyekkel és titkokkal, amelyek felfedezésre várnak.

30863117 5da7 4121 9989 64df83688aa6

A játékmenet változatos és izgalmas, afféle taktikai JRPG és stratégia keveréke. A játékosoknak lehetőségük van felfedezni a világot, küldetéseket teljesíteni, varázslatokat tanulni és a végtelenségig csatározni, míg felszabadítják a megszállt területeket. Jó adag gógyi és tervezés kell minden egyes csatához, mert inkább előre kell látni, mint gombokat nyomkodni, tekintettel, hogy a harcokat inkább csak nézhetjük és az előzményeket tervezhetjük meg hozzájuk. A Unicorn Overlord varázsa azonban nem csak az eszeveszetten komplex játékmenetben rejlik, amit 3 cikkben sem tudnék elégségesen kifejteni, hanem a világ építésben. Komolyan mondom, hogy a mellékküldetések, legalább olyan jók, mint a főküldetés történetei, szinte különbséget sem lehet tenni. Bár aki játszott már Vanillaware játékkal, annak ez nem lesz újdonság.

8f3324f3 bb88 464a 89dc 131cf5567c07

Technikailag is nagyon rendben van a Unicorn Overlord, a grafika lenyűgöző: a színes és részletgazdag környezetek, a karakterek és a varázslatok mind-mind magával ragadnak. A grafikai stílus is ismerős lehet a készítők munkáit ismerőknek, de ezúttal egy kicsit még emeltek a téten és valóban olyan mintha vízfestett anime és középkori festmények keverednének és elevenednének meg a képernyőinken. A látvány zseniális és emellett recenés nélkül fut Xbox Series X-en, semmilyen hibával nem találkoztam a tesztidőszak alatt, ami manapság azt gondolom hatalmas teljesítmény. Audió szempontból is el vagyunk kényeztetve, a remek zenék és a szuper hangok mellett teljes szinkron is helyett kapott, ami még a mellékküldetések szereplőit is megszólaltatja.

Arról ne is beszéljünk, hogy az 50-60 órás sztori mellett, mindent kipucolva kihajhatunk még jó pár órát a cuccból, így azt gondolom a szavatosságra sem lehet panasz. Azt kell tehát mondjam, hogy a Unicorn Overlord nem csak egy játék, hanem egy élmény. Ha szeretitek a varázslatot, a kalandot és a lovagkort, akkor ezt a játékot mindenképpen ki kell próbálnotok.  Na meg különben sem lenne ugyanaz a világ a Vanillaware nélkül, tehát kalandra fel!

(A tesztpéldányt a CENEGA Hungary Kft biztosította.)

10 9

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Alone in the Dark – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Alone in the Dark - játékteszt
Következő cikk Beetlejuice visszatért, Michael Keaton sminkje 36 év után is tart - trailer