Nem kellesz eléggé – kritika


nem kellesz eleggeA nyakatekert cím eredete egy Szex és New York-epizódig nyúlik vissza: Szingli No.1. nem érti, miért utasította vissza a randi lakáson történő folytatását a legutóbbi vacsorapartnere, mire Szingli No. 2. pasija kivágja a címbeli választ. (He’s Just Not That Into You – az angolban nyilván valamivel árnyaltabb a jelentés, de ez a lényege.) A szerkezete pedig elsősorban mindannyiunk egyik nagy kedvencét, az Igazából szerelem c. romkomot igyekszik megidézni, több-kevesebb sikerrel. Vagyis: sok szereplő, mindenki küzd a maga kis szerelmi problémáival, és ezek úton-útfélen keresztezik egymást, de csak módjával. A Nem kellesz eléggé esetében vonakodnék ugyanis a forgatókönyvi bravúr szóösszetételt használni, de azért korrektül összerakták ezt is. Csak éppen a szálak épp annyira találkoznak, hogy ezt le lehessen írni, szerves összefonódásról, ebből eredő szituációs poénokról szó sincs

nemkelleszJennifer Aniston férjhez akar menni, de Ben Affleck nem látja a házasság értelmét, ellenben Bradly Cooperrel, aki már nős, kedvese Jennifer Connelly, így amikor beszambázik az életébe Scarlett Johansson, akkor finoman visszautasítja, mi pedig Woody Allen hangján visítunk mint a fába szorult féreg, ember, hülye vagy?, ez Scarlett Johansson!!! Játszik még Drew Barrymore, Justin Long és Kevin Connolly is, bár többnyire mind magában.

Viszont a nagy számok törvénye alapján valamelyik karakterrel úgyis talál a néző lelki rokonságot, és ennek aztán megörül. Már amennyire lehet ezt egy olyan filmben, ahol két órán keresztül mindenki csalódik a párkapcsolatokban. Leszámítva az utolsó öt percet, ahol a romkomok legizzadtságszagúbb húzásával a forgatókönyv szemérmetlenül és egy szempillantást alatt párosítja össze a szerelmi háromszögek maradékait a happy end oltárán áldozva az eredetiség és hitelesség kárára.

Mindezt leírva már én se hinnémel, ha más mondaná, de a Nem kellesz eléggét egy alulértékelt darab, ami nem sok sót evett meg a mozikban, pedig direkt Valentin-nap környékére időzítették a premiert, most viszont aki teheti, bepótolhatja DVD-n.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Excsajok szelleme - kritika
Következő cikk Jól bevált hívószavak: francia, szex

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .