Jól bevált hívószavak: francia, szex


Amikor anno még Cheese is velem együtt nyomta a VOX mozimagazin hasábjain, időről időre feltűnt a lapban egy név, Frank Rizzo, és alatta különböző novellák. Na most én nem mondanám, hogy ezek jók voltak-e vagy rosszak, annyi bizonyos, az aktuális főszerkesztők örömmel közölték a titokba burkolózó író munkáit, mert ezért vagy azért, de az emberek olvasták. Ezt onnan lehet tudni, hogy azonnal jöttek az anyázások. Meg a dicsőítő sorok is, persze. Szóval Frank Rizzót foglalkoztatni kifizetődő vállalkozás volt. Most pedig mit látnak postafiókjaim: Rózsaszín sajt címmel francia-magyar romantikus vígjáték kerül mozikba szeptemberben, rendezője Tóth Barnabás, forgatókönyvírója többek között Frank Rizzo.

Ha leragadtál ott, hogy francia-magyar, akkor máris ebbe az irányba viszem tovább a fonalat: a film egy része frankhonban játszódik, illetve néhány színészt is importálunk tőlük, többnyire csinosakat. Mert hogy a rom-kom természetesen a szex hívószóval operál.
A nőgyógyász, nagy dumás, szoknyapecér apuka, Tibor egyedül neveli a 19 éves Danit. Az apa egy kicsit önző, hedonista, hiú és sikerorientált, a fiú pedig szelíd, romantikus alkat, aki nem a szexet, hanem a szerelmet keresi. Tibor megpróbálja képére formálni a fiát, aki emiatt Franciaországba szökik a művész nagybácsihoz. (…) Költőiség és szexuális szókimondás, könnyed humor és komolyabb érzelmek keverednek a Hang Drum semmivel össze nem hasonlítható zenei aláfestésével.” – áll a sajtóanyagban.

rozsaszinsajt j

Az origo egyenesen azt írta, hogy “Ennyi jó nő még sosem volt magyar filmben” (sorolom: Douceline Derréal, Eke Angéla, Pikali Gerda, Lipcsei Betta, Lisztes Linda) holott ők is rendszeresen írtak róla, hogy Orosz Dénes cimboránk (szintén VOX-istálló, hiába) is éppen most forgatja sok csajos rom-komját Poligamy címmel, Csányi Sándor, Péterfy Bori, Tompos Kátya, Parti Nóra, Tenki Réka, Bánfalvi Eszter és Osvárt Andrea főszereplésével. (Nyilván tervezzük, hogy a Poligamy-val később még bővebben foglalkozunk.)

Visszatérve azonban a Rózsaszín sajt felé, a rendező-forgatókönyvíró Tóth Barnabás gyerekként játszott az Eldorádóban és A legényanyában, felnőttként szinkronizált a Trainspottingben, és ál-dokumentumfilmet forgatott Az ember, akit kihagytak címmel. Többek között. A Rózsaszín sajt tervezett bemutatója szeptember 10., kíváncsian várjuk.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Nem kellesz eléggé - kritika
Következő cikk "The Prisoner" - ilyen volt, ilyen lesz!

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .