Tarantino: “Jobban írok, mint a filmkritikusok!”


Három hét múlva, augusztus 20-án mutatják be Quentin Tarantino új filmjét, Becstelen Brigantyk (Inglourious Basterds – direkt van bennük elírás), címmel, épp itt van hát az ideje, hogy a Hetedik sor blogja is becsatolja az öveket.

Kezdjük azzal, hogy bár májusban a Cannes-i premier közönsége – természetszerűen – felállva tapsolt, addig a kritikusok mondtak ezt is, azt is. Tarantino, aki évek óta írja saját filmkritikáit összegyűjtő könyvét, ez utóbbiakkal aligha törődik. “Tiszteletben tartom, amit gondolnak. De lássuk be, messze többet tudok a filmekről, mint a legtöbben azok közül, akik kritikákat írnak az én filmjeimről. Sőt, messze jobb kritikákat is írok filmekről, mint ők!”-olvasható a men.style.com interjújában. Mindenesetre, mi akármikor örömmel biztosítunk neki rovatot itt a blogon…

toldi becstelen 01 j

toldi becstelen 02 j

Ahogy időnként ő is haver-kollégákat foglalkoztat egy-egy projektjében. A mérsékelt sikert hozó Grindhouse – Halálbiztos után ugyanis a Becstelen Brigantyk esetében is fontos szerephez jut egy “fake-movie”; amíg ott a mozivetítéseket a két epizód (a másikat Robert Rodriguez rendezte Terrorbolygó címmel) között ál-trailerek, azaz nem létező filmek előzetesei szinesítették a vendégrendezőknek köszönhetően, addig itt egy a történet szerint a Harmadik Birodalom kultuszminisztere, Joseph Goebbels készítette náci propagandafilm bemutatása körül akad némi cécó egy párizsi moziban. Ugyanakkor a “Nemzeti Büszkeség“-et is meg kellett valakinek rendeznie, ez lett Eli Roth: “Értitek, egy zsidóra bízni a náci propagandafilm készítését… És én még azt hittem, a Motel 2.-nél már nem fogok gusztustalanabb dolgot rendezni”-nyilatkozott Roth.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Harry Potter és a Félvér Herceg - kritika
Következő cikk Engedj be! - kritika

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .