Darth Vader megszállta a Nyugatit


A Fanboys premierjét ünnepelve a sötét nagyúr és néhány birodalmi rohamosztagos társaságában lerohantuk a lázadó fattyak kereskedelmi planétáját. Volt csődület!

fanboys utca palast

– Én erősebb vagyok, mint te!
– De én meg megiszom ezt a forró csokit, és akkor még erősebb leszek, bebebeee
– válaszolt Darth Vader az őt megszólító négy éves forma kisgyereknek, majd mindezt nyomatékosítandó, gyorsan kikanalazta poharából az utolsó cseppeket, mielőtt visszahúzta magára félelmetes maszkját. A hazai Star Wars-rajongók egy illusztris csoportja a héten bemutatott – Star Wars-rajongókról szóló – Fanboys című film afféle díszbemutatója kapcsán öltötték fel jelmezeiket. A vetítés előtt pár órával úgy döntöttünk, lerohanjuk a lázadó fattyak közeli kereskedelmi égitestét. Mit mondjak, volt csődület, ahogy Darth Vader és a birodalmi rohamosztagosok bevonultak a Westend City Centerbe. A biztonsági erők előbb kétségbeesve próbálták megakadályozni jelenlétünket, ám miután kiderült, hogy nem szándékozzuk megsemmisíteni szánalmas kis planétájukat (egyelőre…), mindössze szabad áthaladást szeretnénk, egyéb reklámtevékenység folytatása nélkül, nem volt további akadálya a jelenlétünknek. Pedig az addigra már a járókelőkkel készített közös fotók tucatjait letudó Vader nagyúr épp kezdett bepipulni; dupla adag forró csokit kellett beígérnünk, csakhogy ne fojtsa meg az Erő sötét oldalát használva a helyi kufárokat.fanboys westendben csajokfanboys westendben csodulet

Áthaladásunk alatt az egyik rohamosztagossal arról beszélgettünk, ma már elképzelhetetlen, hogy egy film, vagy bármilyen egyéb popkulturális jelenség körül olyan masszív és eltökélt rajongótábor szerveződjön, mint amilyennel a Csillagok háborúja bír. A birodalmi közlegény elmondta, legutóbb egy játékkiállításon például megdöbbenve tapasztalta, hogy Terminátor – Megváltás játékbábúk garmadája vásárolható meg, hetekkel a film tényleges premierje előtt. Közhely, de azért még nem kevésbé szomorú, hogy ma már minden a pénzről szól. Elmesélte, van olyan barátja, aki anno még a VHS-felvételét tekergetve/kimerevítve rajzolta le, majd az alapján készítette el magának a Boba Fett-jelmezt. Ezzel szemben ma az interneten viszonylag keveset kutatva pontos leírását kaphatjuk ezeknek a ruháknak, amit aztán vihetünk is a szabónkhoz.

Időközben visszaérkeztünk az Odeon-Lloyd moziba, ahol beöltözött barátaink jegyszedőnek állva folytatták aznapi kultúrmissziójukat. Ha valaki még nem ismerné, a Fanboys – Rajongók háborúja című film főszereplő négy huszonéves, akik 1998-ban egy Halloween-partyt azzal az őrült ötlettel zárnak le, hogy furgonba pattannak, és betörnek George Lucas házába, a Skywalker Ranchre, és ellopják a még be nem mutatott Episode I. kópiáját, hogy elsőként láthassák, miként folytatódik a legenda. A filmről kritikát Cheese ígért későbbre, a fent mesélt happeningről pedig Manó készíti épp a videós összefoglalót. Hamarosan ezek is felkerülnek a blogra.

fanboys bolt roham mano2fanboys odeonjegyfanboys utca zebra

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Engedj be! - kritika
Következő cikk G. I. Joe: A kobra árnyéka - kritika

19 hozzászólás

 1. nevetőharmadik
  2009. augusztus 8. szombat

  Mennyibe kerülhet egy garnitúra Darth Vader szerelés?

 2. A nép fia
  2009. augusztus 8. szombat

  Klassz hacuka.

 3. 2009. augusztus 8. szombat

  Kivon feny, lezer karddal a tomegben?
  Nem balesetveszelyes?

 4. Wauuu
  2009. augusztus 8. szombat

  Hát ez marha nagy 😀

 5. Herrera kapitány
  2009. augusztus 8. szombat

  Nem úgy volt, hogy egy súlyos beteg barátjuknak lopják el a felvételt, hogy láthassa, mert a rendes bemutatót már nem érné meg?

 6. Roskoj
  2009. augusztus 8. szombat

  Már várjuk a filmről kritikát, amit Cheese ígért!

 7. Roskoj
  2009. augusztus 8. szombat

  Már várjuk a filmről kritikát, amit Cheese ígért!

 8. Almaspite
  2009. augusztus 8. szombat

  Kösz, hogy előre szóltatok erről az eseményről…

  🙂

 9. 2009. augusztus 8. szombat

  “elsőként láthassák, miként folytatódik a legenda.” ? Nem inkább, miként kezdődik? 😛

 10. O'Neil
  2009. augusztus 8. szombat

  A STAR WARS saga örök,megismételhetetlen,minden volt,és jövőbeli film csak utána következhet!
  A föld/hold rendszerben és a messzi,messzi galaxisban is

 11. 2009. augusztus 9. vasárnap

  @nevetőharmadik: 1,2 millió forintot viselt a fényképen, ha jól emlékszem

 12. 2009. augusztus 10. hétfő

  nem beszélve az itt most nem látható képregényről, ami le se merem írni, mennyit ér…

 13. uzsiati
  2009. augusztus 10. hétfő

  űrgolyók forever 😉

 14. uzsiati
  2009. augusztus 10. hétfő

  bocs űrgolyhók forever ;))))))

 15. Joó Ádám
  2009. augusztus 11. kedd

  @Herrera kapitány: De igen.

 16. 2009. augusztus 11. kedd

  kész a videó!!! hetediksor.blog.hu/2009/08/11/nyomul_a_sotet_oldal_2 Manó, nagy voltál, kösz!

 17. 2009. augusztus 11. kedd

  @Ceriak: ja, igen: persze, most is így van, csak nem akartam túl sok spoilert

 18. Blue Zero
  2009. augusztus 24. hétfő

  Hetedikes koromban kézzel lemásoltam az egész “Új remény”-t, mert annyira nem lehetett kapni a könyvet. A “Birodalom visszavág még sehol sem volt, videó meg pláne nem volt, csak hírből hallottunk róla.
  Érdekes, hogy a második trilógia messze nem fogott meg ennyire. De ez a hármas: forever!

 19. 2011. június 15. szerda

  […] blogger olykor az index kegyére játszott. Madonna hozta először a 15 másodpercnyi hírnevet, George Lucas gyermeke még nekünk is fialt. Peregtek a kockák, megzaboláztuk Bélát, lebuktattuk Tarantinót, fülön […]

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .