Darth Vader megszállta a Nyugatit


A Fanboys premierjét ünnepelve a sötét nagyúr és néhány birodalmi rohamosztagos társaságában lerohantuk a lázadó fattyak kereskedelmi planétáját. Volt csődület!

– Én erősebb vagyok, mint te!
– De én meg megiszom ezt a forró csokit, és akkor még erősebb leszek, bebebeee
– válaszolt Darth Vader az őt megszólító négy éves forma kisgyereknek, majd mindezt nyomatékosítandó, gyorsan kikanalazta poharából az utolsó cseppeket, mielőtt visszahúzta magára félelmetes maszkját. A hazai Star Wars-rajongók egy illusztris csoportja a héten bemutatott – Star Wars-rajongókról szóló – Fanboys című film afféle díszbemutatója kapcsán öltötték fel jelmezeiket. A vetítés előtt pár órával úgy döntöttünk, lerohanjuk a lázadó fattyak közeli kereskedelmi égitestét. Mit mondjak, volt csődület, ahogy Darth Vader és a birodalmi rohamosztagosok bevonultak a Westend City Centerbe. A biztonsági erők előbb kétségbeesve próbálták megakadályozni jelenlétünket, ám miután kiderült, hogy nem szándékozzuk megsemmisíteni szánalmas kis planétájukat (egyelőre…), mindössze szabad áthaladást szeretnénk, egyéb reklámtevékenység folytatása nélkül, nem volt további akadálya a jelenlétünknek. Pedig az addigra már a járókelőkkel készített közös fotók tucatjait letudó Vader nagyúr épp kezdett bepipulni; dupla adag forró csokit kellett beígérnünk, csakhogy ne fojtsa meg az Erő sötét oldalát használva a helyi kufárokat.

Áthaladásunk alatt az egyik rohamosztagossal arról beszélgettünk, ma már elképzelhetetlen, hogy egy film, vagy bármilyen egyéb popkulturális jelenség körül olyan masszív és eltökélt rajongótábor szerveződjön, mint amilyennel a Csillagok háborúja bír. A birodalmi közlegény elmondta, legutóbb egy játékkiállításon például megdöbbenve tapasztalta, hogy Terminátor – Megváltás játékbábúk garmadája vásárolható meg, hetekkel a film tényleges premierje előtt. Közhely, de azért még nem kevésbé szomorú, hogy ma már minden a pénzről szól. Elmesélte, van olyan barátja, aki anno még a VHS-felvételét tekergetve/kimerevítve rajzolta le, majd az alapján készítette el magának a Boba Fett-jelmezt. Ezzel szemben ma az interneten viszonylag keveset kutatva pontos leírását kaphatjuk ezeknek a ruháknak, amit aztán vihetünk is a szabónkhoz.

Időközben visszaérkeztünk az Odeon-Lloyd moziba, ahol beöltözött barátaink jegyszedőnek állva folytatták aznapi kultúrmissziójukat. Ha valaki még nem ismerné, a Fanboys – Rajongók háborúja című film főszereplő négy huszonéves, akik 1998-ban egy Halloween-partyt azzal az őrült ötlettel zárnak le, hogy furgonba pattannak, és betörnek George Lucas házába, a Skywalker Ranchre, és ellopják a még be nem mutatott Episode I. kópiáját, hogy elsőként láthassák, miként folytatódik a legenda. A filmről kritikát Cheese ígért későbbre, a fent mesélt happeningről pedig Manó készíti épp a videós összefoglalót. Hamarosan ezek is felkerülnek a blogra.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Tavaly ezen a napon örültünk neki először
Következő cikk Dzsók és más semmi

19 hozzászólás

 1. nevetőharmadik
  2009. augusztus 8. szombat

  Mennyibe kerülhet egy garnitúra Darth Vader szerelés?

 2. A nép fia
  2009. augusztus 8. szombat

  Klassz hacuka.

 3. 2009. augusztus 8. szombat

  Kivon feny, lezer karddal a tomegben?
  Nem balesetveszelyes?

 4. Wauuu
  2009. augusztus 8. szombat

  Hát ez marha nagy 😀

 5. Herrera kapitány
  2009. augusztus 8. szombat

  Nem úgy volt, hogy egy súlyos beteg barátjuknak lopják el a felvételt, hogy láthassa, mert a rendes bemutatót már nem érné meg?

 6. Roskoj
  2009. augusztus 8. szombat

  Már várjuk a filmről kritikát, amit Cheese ígért!

 7. Roskoj
  2009. augusztus 8. szombat

  Már várjuk a filmről kritikát, amit Cheese ígért!

 8. Almaspite
  2009. augusztus 8. szombat

  Kösz, hogy előre szóltatok erről az eseményről…

  🙂

 9. 2009. augusztus 8. szombat

  “elsőként láthassák, miként folytatódik a legenda.” ? Nem inkább, miként kezdődik? 😛

 10. O'Neil
  2009. augusztus 8. szombat

  A STAR WARS saga örök,megismételhetetlen,minden volt,és jövőbeli film csak utána következhet!
  A föld/hold rendszerben és a messzi,messzi galaxisban is

 11. 2009. augusztus 9. vasárnap

  @nevetőharmadik: 1,2 millió forintot viselt a fényképen, ha jól emlékszem

 12. 2009. augusztus 10. hétfő

  nem beszélve az itt most nem látható képregényről, ami le se merem írni, mennyit ér…

 13. uzsiati
  2009. augusztus 10. hétfő

  űrgolyók forever 😉

 14. uzsiati
  2009. augusztus 10. hétfő

  bocs űrgolyhók forever ;))))))

 15. Joó Ádám
  2009. augusztus 11. kedd

  @Herrera kapitány: De igen.

 16. 2009. augusztus 11. kedd

  kész a videó!!! hetediksor.blog.hu/2009/08/11/nyomul_a_sotet_oldal_2 Manó, nagy voltál, kösz!

 17. 2009. augusztus 11. kedd

  @Ceriak: ja, igen: persze, most is így van, csak nem akartam túl sok spoilert

 18. Blue Zero
  2009. augusztus 24. hétfő

  Hetedikes koromban kézzel lemásoltam az egész “Új remény”-t, mert annyira nem lehetett kapni a könyvet. A “Birodalom visszavág még sehol sem volt, videó meg pláne nem volt, csak hírből hallottunk róla.
  Érdekes, hogy a második trilógia messze nem fogott meg ennyire. De ez a hármas: forever!

 19. 2011. június 15. szerda

  […] blogger olykor az index kegyére játszott. Madonna hozta először a 15 másodpercnyi hírnevet, George Lucas gyermeke még nekünk is fialt. Peregtek a kockák, megzaboláztuk Bélát, lebuktattuk Tarantinót, fülön […]

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé.