Tényleg csúf és még fáj is


ugly plakátA csúf igazság

A film egyszerű, de nagyszerű plakátja még bizakodásra adott okot. Katherine Heigl a Felkoppintva szőkéje és Gerard Butler a 300 óta aktuál macsójának összeboronálása sem tűnt éppen elvetélt ötletnek. A romantikus vígjátékok cselekménye jószerivel kimerül a cím fölött szereplő nevek képviselőinek párosodásában, soványka történetünk erre most sem cáfol rá.
A profi, ámde elviselhetetlen producernő gyönge nézettségű műsorába szerződteti a tenyerestalpas párkapcsolati gurut. Előbb civakodnak, majd paktumot kötnek, végül csőröznek. Ennyi bőven elég, hogy 120 millió dollár felett csilingeljen a pénztárgép. Szükség van a válságmentes rötyögésre, de azért legyen tartásunk!
Kevin Smith-t nemrég méltattam a frissen merész párbeszédeiért, itt rögtön el is marasztalnám a három(!) forgatókönyvíró gráciát.csúfiigazságNem sikerült eltalálni az arányokat, a nyers nem feltétlenül jelent bátorságot, sőt könnyedén bevonzza a közönségességet. Nicole, Karen és Kirsten, ha szituációt loptok, legalább okosan! Ne a klasszikussá nemesedett Harry és Sallyből és pont Meg Ryan éttermi orgazmus jelenetét! A Dr.Szöszit egykor élvezhetőre dirigáló Robert Lukotic valójában ötlettelen kisiparos.
A színészek sem vontak be bűvkörükbe. Heiglt nézegetve, inkább azon morfondíroztam, vajon mennyi lehet  a napsütéses órák száma évente Los Angelesben? Míg Butler furcsa, Stallonét idéző szájbiggyesztése újabb megoldandó kérdés elé állított.
csúnya igazság1Romantikus komédiáknál ritkán térünk ki a vizuális körítésre, ám ezesetben nem illik a szőnyeg alá seperni. Orrfacsaróan bántó az a stúdiószag, ami átjárja főhősnőnk és Colgate doki lakóhelyét, már-már olcsó honi remekeket idéz. A legkínosabb a hőlégballonos happy end kivitelezése, mihez képest, a szakállas Cary Grant vígjátékok háttérvetítései az Indastrial Light&Magic technikai színvonalán mozognak.
Szigorúan azoknak ajánlanám, akik tudnak még önfeledten nevetni olyan poénokon, mint az egy helyben ugrabugráló csajszi, kire rányitja az ajtót a fél perce őt randira invitáló álompasi! A csúf igazság az, hogy ez már régóta nem vicces.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Maharadzsa azóta sem guggol
Következő cikk Halász Judit, a Hangyabanda és az Anyukám

1 Comment

  1. kimball
    2009. október 6. kedd

    Hát……..Drága Totóm, ezt biztosan nem fogom megnézni……..Úgy látom kissé agysejtkárosító ez a dolgozat, és hát ugye erre sem időnk sem energiánk nincsen………..

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .