Milliók nézték élőben a U2-t


Tegnap este a YouTube-on élőben lehetett követni a U2 koncertjét a californiai Rose Bowl stadionból. A live-stream teljesen ingyenes volt, a közvetítés az előadás teljes egészét magában foglalta. Eredetileg arról volt szó, hogy csak 16 országban (köztük USA, Nagy-Britannia, Izrael, Brazília, Dél-Korea, Ausztrália) lehet követni a közvetítést, ám a magyar fórumozók/bloggerek arról számoltak be, bármiféle proxy-val való játék nélkül is gond nélkül tudták nézni a közép-eupai idő szerint hajnali fél 5-kor kezdődött koncertet! A “rebroadcasting”-ot pedig jelenleg is vígan követjük itt a Filmklik budapesti szerkesztőségében.

A U2 mindig is éllovasa volt minden olyan technikai újításnak, amit csak a zeneipar felhasználhat, elsősorban ugye az internet segítségével. A Rose Bowl-i koncert természetesen amúgy is teltházas volt, 96 ezer néző közreműködésével, míg online további milliók nézték a show-t. “A rajongóink időnként iszonyú hosszú utakat tesznek meg azért, hogy láthassák a koncertünket, szeretnénk most meghálálni nekik ezt a kitartást azzal, hogy mi megyük el hozzájuk” – mondta Paul McGuinness menedzser.

forrás: Filmklik blog

u2 youtube

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Puskás Hungary - A nagypapa mesél
Következő cikk Kelták a Luppa-szigeten

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .