Szörnyek keringője


A Benkő-show tarantinói szintre emelte a műfajt, mert itt csak látszólag a jászkarafaszai szövőnők akarják behúzni a szénakazalba az egyetlen faluban maradt lovászfiút. Pacal, reality, Django!

benko k jRégi mániám, hogy legyen tévé-kritika is a blogon, csak eddig nem tudtam ezt lenyomni Cheese torkán, de hát gyerekek, ezek után száj nem maradhat némán. Megszületett a magyar realityk Sukiyaki Western Djangója, az első, ami már nem csak hogy belátja, hogy a műfaj vérciki, de erre büszke is. Az elmúlt tíz évben láttunk ezt-azt, amikről aztán születtek tanulmányok, mi meg szentelt vízzel átitatott Élet és Irodalommal sikáltuk a képernyőt, hogy lemossuk a gyalázatot. Feleim, kár volt ezen ennyit ríni. A magyar kertévé felnőtt, gyerekbetegségei levetkezése után már pofájába röhög a kultúr-H1N1-nek, hiszen megteremtette a posztmodern (mert ezt a szót is ismeri!) valóság show-t, ahol már a trambulinról lehet hugyozni a medencébe.

"Az ostoba parasztokat mutatatévé!"-féle rikoltozásnak lejárt az ideje, mert hiszen ez az, ami bejött, innentől kezdve tehát nyilvánvalóan tájszólásos Kelly Osbourne-ra, "azt tetszik benne, hogy nagyon sok egyéniség, úgy, ahogy én is" pornósra, meg Editre van igény, aki annyira ronda, hogy megijedtek tőle a műkacsák. (Egyébként épp ezen a pornós ügyön nem kéne nagyon lovagolni, ma már beválogatni egy ilyet a műsorba olyan, mint nekünk, hogy regisztrálunk Twitterre, meg Facebookra, ettől még ne remélj sikert, de ha ennyit se teszel meg, akkor ne is akarj ebben a ligában játszani.) Mert ezeken röhögünk, meg a Pinokkión. Bunkóság, igen, de innentől kezdve ki a rohadék, mi vagy az ertéel?

benko csapat jEzt a csapatképet se tenném ki a falamra
(fotó: rtlmost.hu)

Néhány éve még teljesen adekvát vicc lehetett volna, hogy "Milyen a magyar feleségverseny? Ahol a jászkarafaszai hónaljkutyás szövőnők harcolnak Benkő Dánielért", de hát ennek a posztmodernnek nevezett somethingnek ez is egy jellemzője, hogy stílus és önmaga paródiája bájos harmóniában 69-eznek főműsoridőben. És igen, a vonatkozó Spiró-könyvet is tessék bátran felütni, de nem kell rajta megijedni, ez van, így adunk egymásnak tippeket, amit te szatírának szántál, abból mi pénzt csinálunk, akkor most ki szégyellje magát?

Hogy Benkő mindezzel tisztában van-e, nem tudom, hiszen akárcsak Havas Henrik hiszi ezt valamiért Kelemen Annáról, a lantos kapcsán is elhangzik néha, hogy ennyire nem fasz, csak tudja, hogy ezért fizetnek, bolti eladónak meg menjenek a Budapest TV-sek. Mindenesetre őszinte ijedtséget vettem észre az arcán, amikor mintha először esett volna a saját csapdájába, és hirtelen rádöbbent, milyen az, amikor valaki az ostobaságával akarja eladni magát – és rögtön egy egész osztálynyian vannak.

A reklámnál átkapcsoltam (eleve erre buzdítok: ha reklám van, kapcsolj el, mindig) a Comedy Centralra, ahol 46-szorra adták ugyanazokat az Így jártam anyátokkal epizódokat, szóval ha a műsor második felében vitatták meg Barack Obama közel-keleti politikáját, arról lemaradtam.

Dani, te meg válaszd a Falusi Mariannt.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kelták a Luppa-szigeten
Következő cikk Hullámtörés

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .