Movie for the Masses


The Posters Came From The Walls, azaz A poszterek lejöttek a falról címmel mutatják be december 1-én Londonban azt a dokumentumfilmet, amelyet Depeche Mode-rajongók forgattak Depeche Mode-rajongókról. Korábban még a 2006-os turné idején lehetett hallani híreket ehhez hasonló kezdeményezésről, ám az amolyan “hivatalos” helyről, konkrétan a Depeche Mode menedzsmentjétől indult ki, és aztán nem is lett belőle semmi.

depeche mode photopage1 kPedig még “próbafelvételeket” is meghirdettek a magyar fan clubon keresztül, hogy akinek van valami extrém története, de legalább is egy egész hátát beborító Martin-fej tetoválása, az ugyan jelentkezzen már; Dave-re keresztelt (lány)gyermek itt nem volt tétel, mint ahogy 2500 db chilei bootleggel sem lehetett a fasorba sem kerülni. Mert hát a Depeche Mode rajongótábora minden bizonnyal egyedülálló a világon. Nem csak mert sokan vannak, mert aktívak, és mert lelkesek, hanem mert ilyen sokan vannak, ilyen nagyon aktívak és ilyen marhára irigylésreméltóan lelkesek! Mindezt egy olyan zenekarért, amely, akárhogy is nézzük, akár rég ki is mehetett volna a divatból, hiszen maholnap 30 éves! De akik ezt a masszív tömeget alkotják, nem kinőttek a marháskodásból, hanem a tagokkal együtt nőttek fel, s ahogy a srácok maguk mögött hagyták a kora nyolcvanas évek poptaritopját, úgy a rajongók is érettebb zenei világot kezdtek igényelni.

Summa-summarum, a The Posters Came From The Walls (or How Basildon Ended the Cold War, and other stories…) Nick Abrahams és Jeremy Deller munkája, színes-szagos dokumentumfilm, amelyet Chilétől Oroszországig számos helyen forgattak, mindanniyszor DM-eseket interjúvolva meg, illetve egyik-másik még némi performanszra is ragadtatta magát, mint ahogy ez egyébként a YouTube-ra promó jeleggel feltöltött két videóból is kitűnik:

Az elsőn egy amerikai főiskolásoknak tűnő fúvószenekar adja elő magát és a Personal Jesust

…míg a másodikon egy láthatóan már nem tini skandináv család újrázza gyerekestül az Enjoy the Silence kultikus videóklipjét.

A film persze független stb. jellege végett nem került be a mozis főáramba, de az alkotók és a rajongók lelkesedése azért néhány hétig műsoron tarthatja a produkciót. A december 1-i Clapham Picturehouse-beli amolyan díszbemutatóra például maga Alan Wilder, a Depeche Mode egykori tagja is jelezte részvételét, valamint hogy a vetítés után a rendezőkkel együtt nyilvános beszélgetésen is maradna. Nyilván a rajongóknak lesz mit kérdezniük. A képeket a hivatalos holnapról szedtem, csekkoljátok azt is: http://theposterscamefromthewalls.com/

52 600x400 depeche mode photopage6

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 69 talpon álló koktél - Könyvbuli
Következő cikk Audrey Tautou arcai

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .