Már láttuk-filmek voltak ma a szemlén


Mai szemleprogramból mazsolázva:

Szíven szúrt ország: Kálomista Gábor sebtében összeollózott dokumentumfilmje, beszélő fejekkel, iszonyú minőségű archívokkal, valamint fikciós betétekkel, amiken Pindroch Csaba, Oroszlán Szonja meg Szabó Simon játssza el Marian Cozma egy évvel ezelőtti kivégzését. A filmet a tömött veszprémi sportcsarnokban szolid cigányozás közepette tapsvihar fogadta, én ezzel egyidőben a Corvin egy kihalt zugában másodmagammal ültem rajta. Ha meglesz az ítélet, meglesz a második rész is. Hetedik sor közeli kritika itt>>

puskas hungaryPuskás Hungary: A Márió, a varázsló bukása után Almási Tamás visszatért a dokumentumfilmekhez, s bár a tavalyi szemlére tervezte a bemutatóját, jobb későn mint soha. Puskás Öcsi emlegetése ma már akkora közhely, hogy az embernek görcsbe rándul tőle a gyomra, a Puskás Hungary mégis kurva jó lett. Nem újítja meg a műfajt, de nem is a hetvenes évek magyar dokuinak rémesen unalmas vonalát viszi. DVD-n még nincs, mi korábban a tévében láttunk.

Poligamy: Orosz Dénes nem is annyira romkom romkomja egy hete átlépte a 100.000 nézőt, szerintem ez több mint remek teljesítmény. Valószínűleg már mindenki megnézte, bár én még tervezem még egyszer, de őszintén szólva a Szemle nem az ilyen filmekről szól, hanem azokról, amelyekkel most találkozunk először. Tegyük hozzá, a Poligamy versenyfilm, esélyes a fődíjra!

HalálkeringőKelet-nyugati átjáró: Papp Gábor Zsigmond mindig baromi jó hangulatú dolgokat képes összerántani pince mélyén talált archívokból, filmjei pedig a retro-imádat miatt valamennyivel több nézőre számíthatnak, mint a magyar dokuk általában. A Balaton és Budapest Retro filmek alkotója ezúttal a 20. évforduló kapcsán a határnyitáson elmélkedik, jó sok NDK-s turistával.

Volt Halálkeringő is, de lemaradtam, ha valaki ír róla pár sort, megköszönjük!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A nap meglepetése: Oscar-jelölt a The Blind Side
Következő cikk Pókember újratöltve

2 hozzászólás

  1. 2010. február 4. csütörtök
  2. 2010. február 4. csütörtök

    na akkor ez is pipa 🙂

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .