Alice Celebországban


Megnéztük szerkesztőség-szinten Tim Burton Alice Csodaországbanját és a moziból kisétálva egyből azt kezdtük taglalni, melyik karaktert melyik magyar celebbel lehetne behelyettesíteni. Az utóbbi napok legerősebb posztja.

Itt van rögtön a Bolondos Kalapos (Mad Hatter), akit Johnny Depp formáz meg Burton filmjében, ám celebországban keresve sem találunk jobb alteregót, mint Sebeők János! Figyeljük meg az értelem csillogásának oly hasonló intenzitását a szemekben, nem beszélve ugye a mindkettejüknél védjeggyé vált fejfedőről!

Helena Bonham Carter mint Vörös királynő (máshol Szívkirálynő) borzolja a kedélyeket. A legvörösebb magyar celebnek ajánlanánk fel a szerepet, aki nem más, mint Liptai Klaudia. Mivel Helena feje itt meglehetősen puffadt, elnézést kérünk a műsorvezetőnőtől színésznőtől az összeszerkesztésért, ezt kizárólag azért csináltuk így, hogy meg legyen a színpárunk.

A legegyszerűbb dolgunk a Fehér Királynő (White Queen) kiválasztásánál volt, hiszen az első képeket meglátva alig hittük el, hogy Anne Hathawayt ábrázolják és nem Ciccolinát. A lovas számok immár nagymamakorú dívája azért nyilván tudna egy-két újat mutatni a kisasszonynak. Külön felhívnám a figyelmet a – már a következő karaktert idéző – szemöldök-egyezésre.

Essék szó aztán a címszereplőről is, noha itt az némi magyarázatra szorul. Alice szerepére azért gondoltuk Kiszel Tündét, mert ő is hasonlóan képes rácsodálkozni a világ dolgaira, ahogy teszi azt a begombázott tinilány a varázslyukban.

Amikor Tutyika és Mutyika (Tweedledee és Tweedledum, valaha még Subidam és Subidum néven futottak), a két kopasz erőember fotóját összekombináltuk a nyaktörő mutatványairól ismert Rippel-fívérek portréjával, visítani kezdtünk a röhögéstől.

Gesztesi Károlytól amúgy sem áll messze egy-egy rajzfilmfigura megszemélyesítése, jelen esetben a macska figuráját szánnánk részére, hiszen a vak is látja, milyen imádnivalóan tudnak mosolyogni mind a ketten. Márpedig a blogunkban fő a jókedv.

Bár Bajor Imre füleit itt jótékonyan takarja maradék haja, a komolyan nem vehető, mégis bosszúsnak szánt tekintet, illetőleg a heytke kis bajuszka nem hagy számunkra kétséget, ő a Fehér Nyúl. Ha követjük különböző eldugott helyekre, reggelre hasonlóan vörös szemmel ébredünk.

Végezetül hadd mutassuk be nektek a bölcsek bölcsét. Baló György tudását és szakértelmét én viccen kívül nagyon nagyra becsülöm, így számára nem is utalhatunk ki más karaktert, mint az intelligenciájával tiszteletet kivívó Kék Hernyót.

Ha van még valami ötleted, ami szerinted beleillik a felsorolásba, azért van a komment, hogy megoszd a világgal!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Oscar süket 3. rész
Következő cikk Égenjárók (The Sky Crawlers)

8 hozzászólás

 1. Avatar
  2010. március 5. péntek

  Zseniális! Csak az a baj, hogy már nem bírom visító röhögés nélkül megnézni a filmet… 😀

 2. Avatar
  2010. március 5. péntek

  kösz 🙂 legalább lesz valaki a teremben aki jól szórakozik

 3. Avatar
  2010. március 5. péntek

  @zsollancs: Mért, rossz film? Azt olvastam, hogy 10 pontos… o_O

 4. Avatar
  2010. március 5. péntek

  nem nálunk olvastad, az is biztos :-O

 5. Avatar
  filmelmeny.freeblog.hu
  2010. március 7. vasárnap

  nem félsz a magyar film maffiától, minden hollywoodi szuper produkció mögött mi vagyunk XD
  figyelmedbe ajánlom a blogomat http://www.ponyvebejegyzesek.freeblog.hu

 6. Avatar
  filmelmeny.freeblog.hu
  2010. március 7. vasárnap

  bocsi, ponyvabejegyzesek.freeblog.hu

 7. Avatar
  Repce Manó
  2010. március 14. vasárnap

  Márpedig a Fehér Királynő tiszta Labancz Lilla volt, legalább nekem minden megmozdulásából az Álom.net c. film ugrott be.

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..