Alice Celebországban


Megnéztük szerkesztőség-szinten Tim Burton Alice Csodaországbanját és a moziból kisétálva egyből azt kezdtük taglalni, melyik karaktert melyik magyar celebbel lehetne behelyettesíteni. Az utóbbi napok legerősebb posztja.

Itt van rögtön a Bolondos Kalapos (Mad Hatter), akit Johnny Depp formáz meg Burton filmjében, ám celebországban keresve sem találunk jobb alteregót, mint Sebeők János! Figyeljük meg az értelem csillogásának oly hasonló intenzitását a szemekben, nem beszélve ugye a mindkettejüknél védjeggyé vált fejfedőről!

aliz1 kalap01 j

Helena Bonham Carter mint Vörös királynő (máshol Szívkirálynő) borzolja a kedélyeket. A legvörösebb magyar celebnek ajánlanánk fel a szerepet, aki nem más, mint Liptai Klaudia. Mivel Helena feje itt meglehetősen puffadt, elnézést kérünk a műsorvezetőnőtől színésznőtől az összeszerkesztésért, ezt kizárólag azért csináltuk így, hogy meg legyen a színpárunk.

aliz2 red j

A legegyszerűbb dolgunk a Fehér Királynő (White Queen) kiválasztásánál volt, hiszen az első képeket meglátva alig hittük el, hogy Anne Hathawayt ábrázolják és nem Ciccolinát. A lovas számok immár nagymamakorú dívája azért nyilván tudna egy-két újat mutatni a kisasszonynak. Külön felhívnám a figyelmet a – már a következő karaktert idéző – szemöldök-egyezésre.

aliz3 cico j

Essék szó aztán a címszereplőről is, noha itt az némi magyarázatra szorul. Alice szerepére azért gondoltuk Kiszel Tündét, mert ő is hasonlóan képes rácsodálkozni a világ dolgaira, ahogy teszi azt a begombázott tinilány a varázslyukban.

aliz4 alice j

Amikor Tutyika és Mutyika (Tweedledee és Tweedledum, valaha még Subidam és Subidum néven futottak), a két kopasz erőember fotóját összekombináltuk a nyaktörő mutatványairól ismert Rippel-fívérek portréjával, visítani kezdtünk a röhögéstől.

aliz5 twins j

Gesztesi Károlytól amúgy sem áll messze egy-egy rajzfilmfigura megszemélyesítése, jelen esetben a macska figuráját szánnánk részére, hiszen a vak is látja, milyen imádnivalóan tudnak mosolyogni mind a ketten. Márpedig a blogunkban fő a jókedv.

aliz6

Bár Bajor Imre füleit itt jótékonyan takarja maradék haja, a komolyan nem vehető, mégis bosszúsnak szánt tekintet, illetőleg a heytke kis bajuszka nem hagy számunkra kétséget, ő a Fehér Nyúl. Ha követjük különböző eldugott helyekre, reggelre hasonlóan vörös szemmel ébredünk.

aliz7

Végezetül hadd mutassuk be nektek a bölcsek bölcsét. Baló György tudását és szakértelmét én viccen kívül nagyon nagyra becsülöm, így számára nem is utalhatunk ki más karaktert, mint az intelligenciájával tiszteletet kivívó Kék Hernyót.

aliz8

Ha van még valami ötleted, ami szerinted beleillik a felsorolásba, azért van a komment, hogy megoszd a világgal!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Oscar süket 3. rész
Következő cikk Égenjárók (The Sky Crawlers)

8 hozzászólás

  1. 2010. március 5. péntek

    Zseniális! Csak az a baj, hogy már nem bírom visító röhögés nélkül megnézni a filmet… 😀

  2. 2010. március 5. péntek

    kösz 🙂 legalább lesz valaki a teremben aki jól szórakozik

  3. 2010. március 5. péntek

    @zsollancs: Mért, rossz film? Azt olvastam, hogy 10 pontos… o_O

  4. 2010. március 5. péntek

    nem nálunk olvastad, az is biztos :-O

  5. filmelmeny.freeblog.hu
    2010. március 7. vasárnap

    nem félsz a magyar film maffiától, minden hollywoodi szuper produkció mögött mi vagyunk XD
    figyelmedbe ajánlom a blogomat http://www.ponyvebejegyzesek.freeblog.hu

  6. filmelmeny.freeblog.hu
    2010. március 7. vasárnap

    bocsi, ponyvabejegyzesek.freeblog.hu

  7. Repce Manó
    2010. március 14. vasárnap

    Márpedig a Fehér Királynő tiszta Labancz Lilla volt, legalább nekem minden megmozdulásából az Álom.net c. film ugrott be.

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .