Titanic 2010 – fussuk át!


Ha picit is komolyan akarjuk vetetni magunkat (egyébként nem biztos), illik szóba hozni, hogy Titanic fesztivál kezdődik éppen. Aki a Holdról jött, annak mondom, hogy ez az a filmes esemény Magyarországon, ahol nagy valószínűséggel a legjobb a felhozatal, nem mellékesen az itt bemutatott cuccok döntő többsége aztán nem is igen lesz forgalmazásban, szóval le kéne tudni még ebben a hónapban, amíg lehet. Mi is kinéztünk néhány címet, bár hozzáteszem, eléggé a sötétben tapogatózunk. Alant a szigorúan szubjektív lista, nyilván pont a nagy halakat fogom kihagyni:

9

Ezt speciel már láttam, holnap (pénteken) lesz a Toldiban, és remélem, reggelre össze is dobok nektek egy kritikát róla, de ez nem ígéret. Tim Burton nevével dobálóznak a marketingesek, aki azonban nem rendezője, hanem producere a “poszt-apokaliptikus” (ez egy jó szó volt, de elkopott, sajnálom) animációban. Lényege, hogy az emberiség látszólag kihalt, amolyan Terminátorosan gépek zorallkodnak a romokon, a jófiúk pedig valami szalmabábuknak tetsző riadt kis alakok, és hát akkor ebből jön a dilemma: mi a franc is történt itt? Röviden: szerintem kurva nagy, nézzétek meg!

9

A fantasztikus Róka úr
Igazából, ha nem Wes Anderson lenne a rendező neve és nem lett volna Oscarra jelölve legutóbb ez az animációs film, nem biztos, hogy kíváncsi lennék rá. Így viszont csak meg kéne nézni. Róka úr megígéri a feleségének, hogy jó útra tér, de aztán mégse. Tisztára mintha magamat látnám.

Budapest
Nem kell túlmagyaráznom, miért kihagyhatatlan a Titanic programjában ez a film. Brazil-magyar koprodukció, van benne Hámori Gabi és további nagyon csinos nők. A sztori pedig, hogy egy brazil író mit kezd magával Magyarországon. Nem meccsre megy, az kurvaisten. Ezt speciel bemutatja majd a Mozinet. Ja, a rendező Walter Carvalho.

budapeste

Le Donk & Scor-zay-zee
A sajtóanyag szerint “közép-Anglia Scorsese-jeként” emlegetik Shane Meadowst, de nekem erről mindig a bulvárba fojtott vébé-közvetítések szánalmas riporteri próbálkozásai jutnak eszembe, hogy “a tajgai Beckham”, “a japán Zidane”, meg “a felső-sziléziai Tóth András”, de mindegy. A film egy ilyen ál-doksi, amiken én mindig halálra röhögöm magam, mert ha valami képes modern formanyelven szatirikusan szólni, akkor ez az a műfaj. Sok-sok hip-hop mjúzik várható a filmben, én kíváncsi vagyok rá. Ja, és Scor-zay-zee – ééérted?

scorzayzee

Malőr Csodaországban
A szerintünk meglehetősen balul sikerült Tim Burton-adaptáció után ismét Alice ismert története bontakozik ki előttünk, csak éppen jóval bátrabb, abszurdabb módon. Alice-t elüti egy taxi, amikor felébred (illetve hát nyilván nem), már egy fura világban találja magát, különböző gengszterekkel és drogosokkal. Szerintem ez egy állati nagy ötlet. Kábé a pornóváltozat óta a legjobb.

Menedék
Francois Ozon új filmje, ennél többet nem is nagyon kell mondani. Bár az én lelkesedésemet kicsit visszaveti, hogy állítólag a Homok alatt és az Utolsó napjaim vonalán halad tovább, és hát nem ezek voltak a kedvenceim tőle. (Hanem nyilván a Swimming Pool a szexi Ludivine Sagnier-vel.) Fiú és lány nyelik a heroint, mintha kötelező volna, a srác túl is lövi magát, a csaj meg ott marad terhesen. Hát igen, ebből vagy Napló-riport lesz, vagy Ozon-film.

Revans

És akkor itt van még ez osztrák film, amit megint csak azért nem lihegnék túl, mert a fesztivál után ez is lesz ám mozikban, sőt a VOX mozimagazin már eleve a május legjobb filmjének kiáltotta ki, márpedig ismerem őket, lehet nekik hinni 🙂 Egy thrillerről beszélünk, ami egy bécsi kuplerájban játszódik, és ahol az ukrán importkurva meg a házmester egymásba szeretnek. Csuda szépen hangzik, nem?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk S lőn megint Akkezdet...
Következő cikk 10 film, amit látnod kell szavazás előtt

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .