Salt ügynök – kritika


Salt ugynok3 0ElhaSalt

Angelina Jolie állandóan kényszercselekvést indít be nálam, színre lépését követően tíz percig akaratlanul is a száját a figyelem. Ez most lecsökkent kettőre, mert a botoxon túl fókuszom átterelődött alkalmi monoklijára, idétlen parókájára, ezek láttán konstatáltam az Irigy Hónaljmirigy make-up csapata bizony betört Hollywoodba.
Rendkívül őszinte alkotás, nyitóképsorával bevallja, igen kemény megmérettetés vár a könnyed akcióra éhezőre. Észak-Korea (a foci-válogatottjának utóéletét elnézve nem éppen ideális üdülőhely) innen váltják ki az összekócolt kémnőt, mintha Pierce Brosnan Bond kalandja a Halj meg, máskor! szintén így indult volna.

saltporPhillip Noyce volt már jobb passzban, de kedvező széljárás esetén sem zárkózott fel soha a zseniális rendezők élmezőnyéhez. Mostani produkciója sajna arra bizonyíték, hogy Eastwooddal ellentétben ő nem a korral nemesedik. Sápasztóan öreguras produktumát, röhejes flashbackekkel végzi ki (a legmeghatóbb: a begyógyult szemű ügynöknőt jövendőbelije arra kéri: „Nézz a szemembe!” ).
A szereposztás ősbakiját is elkövette, a stáblistára pillantáskor tudjuk ki a hunyó, az pedig tényleg szomorú, hogy Daniel Olbrychski Andrzej Wajda házi színészének ezek szerint igen kevés a nyugdíja, ha ezt bevállalta.
Jon Voight lánya Lara Croft óta a legacélosabb nőnek lett kikiáltva odaát, abban bíztak míg Jason Bourne szunyókál, megkreálják a feminista verziót, aztán ha minden jól alakul, akár trilógiává hízza ki magát. Na gyorsan álljon meg a nászmenet! Botsáska Jolie asztallábból mozsárágyút készít, úgy ugrál kamionról kamionra, mint anno Buga Jakab a lóra, meglett férfiügynökök szívbeteg kisnyugdíjasként csuklanak össze előtte, csempéről indít félköríves rúgást… ám ekkor egy kövér pók belehintázik az ásításra nyíló számba. Köszönjük, ebből elég ennyi!
Mellesleg sürgősen hozzunk létre facebook oldalt: „Utálom a magyar szinkronban hallható orosz akcentust!”5.szék

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Jacques Tati feltámasztása
Következő cikk Ragadozók - kritika

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .