Színes fesztivál, avagy Miskolc mégis egy szép város


cinefest logoTizenöt lehettem, rekkenő hőség, hátamon 25 kilós hátizsák, így bandukoltam keresztül Miskolcon. A rengeteg betonpanel között olvadozva megfogadtam, egyhamar ide sem jövök vissza.

2010. szeptember 11. Éppen a lottózóban vásároltam a reményt, mikor megcsörrent a mobilom. A kijelzőn villogó rejtett szám magában hordozta  a közös képviselő vízdíjhátralékkal kapcsolatos monológjának lehetőségét, ám ehelyett egy szimpatikus hang arról faggatott, este 7-re Miskolcra tudnék-e érni?

Bő kétórás road movie után célba gurultunk. Jameson Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál. Kártya a nyakba, így váltam résztvevővé és egyben reklámhordozóvá. A Butapesten már évek óta ismeretlen segítőkészség és lelkes információáradat fogadott. Kezembe nyomták a kötelező szeretetcsomagot, szállodai szoba lefoglalva,  jééé így is lehet élni? Lelkes pacsi a verseny kiíróitól, majd hirtelen szívnagyobbodás, mert elhangzott a “Fel kell menni a színpadra!”- kijelentés. Ezután minden kivirágzott, s nekem egyből Cannes-ná avanzsálódott a honi fesztivál. Nem számított a csúszás, az, hogy le sem vetítették a díjazott alkotásokat, a hosztesz lánykáknak pedig a plakett átnyújtása is túl bonyolultnak bizonyult. Vigyorogtam, mint TS-karácsonyon a kinyúlt pulcsis gyerkőcök. Ez nem ASVA, itt nem postán érkezett a laminált oklevél, elírva, dátum nélkül. Az új kamerával az ölemben még beültünk a Hitler Hollywoodban című áldokura, ami előtt beköszönve Scorsese bácsi tett kísérletet a magyar város nevének kiejtésére: “Miskóc”…tegnap óta szeretem.

A 18 év alatti kategória díjazottja a Psycho csirke, mely Tímár Gergely filmje.

A fődíjat (18év feletti kategóriában) a Madarak nyerte, mely Nagypál Orsolya filmje (Nálunk is ez volt a favorit)!

Bár nem lett díjazott, de mindeképp idekívánkozik még személyes kedvencünk: az Amélie.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Lépj tovább, mint Johnny Walker
Következő cikk Brian Can't Stop Growing Old

3 hozzászólás

  1. balgul
    2010. szeptember 13. hétfő

    A gyümölcs 🙂
    Gratula!

  2. verespalne
    2010. szeptember 13. hétfő

    gratulálok itt is!

  3. 2010. szeptember 13. hétfő

    @verespalne: köszönjük itt is!:) jó ez az álnév!

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .