Titanic fesztivál – Te mit ajánlanál?


Április 7-én kezdődik a 18. Titanic Filmfesztivál és természetszerűen némi beharangozót én is szeretnék összeütni belőle. Sötétben tapogatózom, mert a kínálat óriási, mindent megnézni lehetetlen, így próbálom kitalálni, mit ajánljak most nektek.

Tutira nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy akkor most szemét kormány meg a megcsonkított támogatás ukmukfuk, mert sose értettem, hogy ha valaki nem kap pénzt a két szép szeméért, akkor az ezen mért borul ki. Ha megígérték, hovatovább aláírták, az persze más helyzet. Ettől még az év legfontosabb hazai filmes eseményének tartom, igaz most nem kell egy átaludt filmszemle után várnunk a normális fesztiválfilmeket.

Rögtön egy rendhagyót. A gyerekek jól vannak a leszbikus tematika dacára sem egy kifejezett Titanic-kompatibilis darab, aligha radikális mű, ellenben csodálatos szerelmesfilm sőt több is annál, számomra az egyik legjobb film, amivel idén eddig találkoztam. Mark Ruffalo nagyon nagyot játszik. Ez lesz a fesztivál nyitófilmje, amúgy 14-től rendesen műsoron van a mozikban, szóval lesz idő bepótolni, ha nem érünk oda.

A Mezítlábat már csak azért is meg kell néznünk, mert minden magára valamit is adó férfi és nő volt már szerelmes néháyn órára Ludivine Sagnierbe, amióta megláttuk a Ozon Swimming Pooljában. Nem tudom, ez elég indok-e, de amúgy elég erős drámának igérkezik a mentálisan picit deficites vidéki lány fantáziavilága.

A távol-keleti harcművészeti cuccok zászlóshajója lesz a dél-koreai Vérző penge. Nagy volumenű, megkockáztatom, dagályos, de minden ízében eredeti kardozós-karatéjozós eposznak tetszik így elsőre, meg is fogom nézni.

A Perrier vérdíja olyannak tűnik, mintha Guy Ritchie leköltözött volna Írországba; ez a guyritchizés különben bő évtizeddel A ravasz, az agy… után akár szitokszó is lehetne, de egyáltalán nem annak szántam. Nekem úgy tűnik egyébként, hogy ez a Cillian Murphy / Brendan Gleeson (In Bruges!) gengsztermozi a sláger az idei Titanicon, abszolút kihagyhatatlan, 12-én és 14-én mindenki jöjjön a Toldiba!

perrier 1

És megemlíteném még a szintén ír Zonad című vígjátékot, amely egy űrlény-paródiának tűnik, amolyan újragondolt nanu-nanu és még az is lehet, hoyg vicces.

Ha szerintetek valami itt fel nem sorolt remekmű szerepel a Titanic idei programjában, ne habozzatok korrigálni a hibámat a kommentekben!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Ricsi nem mozdul
Következő cikk Mozi a fülnek (1.)

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .