Michael Bay egy transzformer!


Mégpedig egy eddig felfedezetlen, de nagyon is ismerős bolygóról, a gusztustalanul büdös Ego-planétáról pukizta ide az univerzum. Erre négy magyarázatom is van:

Egy: Csak egy élien gondolhatja, hogy menő dolog JFK-t, Nixont és Obamát úgy mutogatni játékfilmben, hogy az archív, odakopizott felvételeken a valódi elnök látható, a háttérben meg egy, az eredetihez sziluettjét tekintve sem igazán hasonuló színész hozza a prezidentet. Nem beszélve Kennedy CGI-hasonmásáról, aki arcizmait tekintve Nicole Kidman überelhetetlennek hitt botox-infernójára is gond nélkül rálicitál.

Kettő: Michael Bay transzformer azt hiszi, hogy nálunk itt a Földön a mozigépészeknek kell üzengetni levélben, hogy jobb legyen a film hatásfoka. Ő ugyanis ezt tette, s e szép, Paramount-pecsétes üzenetében megírta, hogy a szakik maximális fényerővel tolják ám a 3D-s anyagot, mert ez kell ahhoz, hogy létrejöjjön a MBÉBASZM, vagyis a Michael Bay És Barátai A Szebb Mozizásért nevezetű, az egész galaxist egybeolvasztó együttműködés, ahol Michael Bay mondja meg (de az igazi James persze a nyalásig ajnározott Cameron), hogy mi a vicces, mi az izgalmas és mitől döglik meg a másik lova, szóval, hogy mire költsük azt a sok pénzünket, ami van nekünk.

tr3 bayHárom: Az tuti, hogy eddig ezen a bolygón nem volt divat, hogy a nézőnek kell kínosan éreznie magát, ha valami nem tetszik neki, és szinte kezeit tördelve kell kisunnyognia idő előtt a teremből, mert felfoghatatlan mértékben hülyének van találtatva. Pedig most ezt történt, ez történik: a Transformers 3. olyan hevülettel és mértékben dugná bele fejünket a szégyenletesen sok dellából összegányolt szarviharba, hogy komolyan mondom, kifejezetten rosszul éreztem magam, mert nem voltam vevő a nagy Michael Bay rossz burleszkeket idéző ki és berohanására, s kábé másfél óra után másra hagytam a nem létező testű nőket, földönkívüliekkel fertőzött Csernobilt, gügyögő dramaturgiát, robbanó akármiket és más csodás parasztvakításokat. Persze, tudom, bennem lehet a hiba. Lassan mondom, hülye magyar, hogy te is fogjad az adást: DISZ IZ MÚVI DI BESZT FRÍDISZTAFF, EVÖÖÖÖÖR!

Négy: Jó lenne, ha Michael Bay transzformer, aki alakváltásilag szereti magát filmrendezőnek becézgetni, felfogná végre, hogy nagyon nem kéne a Coen-bratyók színészeire ilyen mohósággal ráugrani és berángatni őket a szutyokba. Az lehet ugyan, hogy még a legremekebb sztárok is mohók, és a maniért bármire képesek, de itt mifelénk van egy olyan szokás (lehet, hogy rossz, de szokás), hogy ha meglátjuk például Frances McDormandot, baromira nem az jut eszünkbe, hogy ostobaságokat kéne beszélnie és égetni magát néhány bambán bámuló kolléga és hasonlóan értelemdús speciális effektus társaságában, hanem ennek pont az ellenkezője. Úgyhogy nagy szeretettel kérném, legközelebb ne tessék ilyet csinálni, az értékeket ugyanis óvni illik. Hogy az éppen aktuális topmodell meg az ifjú Indiana Jones mit csinál és hogyan, arra magasan teszek, a kedvenceimről viszont tessék lepattanni, de izibe.

Különben? Különben átváltozok egy bazinagy kukásautóvá és ráöntöm a trágyámat az első utamba kerülő IMAX-teremre.

http://youtu.be/_88edU9iONc

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kiborult a magyarokon a GeekTyrant
Következő cikk A trailerek nem azok, amiknek látszanak (4.)

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .