A legújabb 9/11 doku


fordson2Kétségtelen, hogy Michael Moore hívta fel rá a figyelmet a Twitteren, hogy bemutattak pénteken egy új dokumentumfilmet Amerikában, amely alkotás szerinte e must-see kategóriába tartozik. Mielőtt azt hinnénk, egy olyan oknyomozó riportról van szó, amely bebizonyítja, hogy maga Bush vezette a repülőket, de még időben kiugrott ejtőernyővel, nem erről van szó. A Fordson c. film egy michigani középiskola tanulóit követi nyomon. A suli diákjainak 98%-a arab, akik persze már az USA-ban születtek és muzulmánként nevelkedtek. Ez a párosítás pedig vont maga után némi problémát 2011. szeptember 11. után. A fiúk az iskolai amerikai foci csapat oszlopos tagjai, a bajnokság sorsdöntő meccsei pedig a Ramadan idejére esnek. Ki hogy éli meg, amikor idegenben leterroristázzák őket és az egész iskolát? Miként képesek összeegyeztetni ezt a két identitást a michigani kertvárosban?

A rendező neve Rashid Ghazi, megmondom őszintén, sose hallottam róla,  a producerrel egy gmail-es címen lehet felvenni a kapcsolatot, de a trailer alapján tényleg kötelező darabnak tűnik. Ha pedig ellátogattok a YouTube-csatornájukra, további videókat találtok a filmről itt: youtube.com/fordsonthemovie.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk The Beaverheart
Következő cikk Star Trek evolúció

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .