Ingyen nézhető Kurt Cobain-dokuk a YouTube-on


Kurt Cobain20 éve jelent meg a Nirvana megkerülhetetlen Nevermind c. albuma, ami mindannyiunknak életében fontos korong, annak is, aki ezt nem tudja. Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy vajh’ miért nincs még mindig egy autentikus Kurt Cobain-biopic? Courtney Love ül a jogokon? Gus Van Sant Utolsó napok (Last Days) c. “Cobain-is-meg-nem-is” drámája anno nem aratott osztatlan sikert, bár én nagyon kedvelem, más viszont nincs. Illetve találtam nektek a jubileum kapcsán fasza dokumentumfilmeket!

Nemrég teljes egészében felkerült a YouTube-ra a Kurt Cobain – About A Son c. doku, amelyben Michael Azerrad, a “Come As You Are: The Story of Nirvana” c. könyv szerzőjének Cobainnel folytatott interjúja, helyesebben maratoni beszélgetéseiknek részletei hallhatóak, egy AJ Schnack nevű, leginkább zenei fronton érdekelt független filmes meditatív képi bűvészkedésével kiegészítve. A rendező állítólag “nem akart pénzt csinálni egy halottból”, ezért tette közzé teljesen ingyen filmjét az interneten. Respect.

http://youtu.be/xZWf31i90i0

Nick Broomfield még 1998-ban forgatott riportszerű, tehát inkább tévéhíradós, mintsem fimművészetileg releváns filmet Kurt & Courtney címmel az öngyilkos énekesről, ami szintén fent van a YouTube-on, darabokban:

http://youtu.be/t6EvqHeVXkQ

És van még egy animációnk is, DollParts (egy Hole-számra hajazva) címmel, ami Jason Hawkins  állítólag “provokatív” munkája Kurt utolsó napjaiból, leginkább a butaság és harag szülte pletykákra és összeesküvés-elméletekre alapozva. Megmondom őszintén, engem annyira idegesített, hogy Barbie-babákkal játszatja a rockházaspárt, hogy nem bírtam végignézni, pedig vetítették fesztiválokon is, pl. Rómában, Seattle-ben, utóbbiban még díjazták is. Aki ráér, tegyen egy próbát.

http://youtu.be/AGzR7_ry9J4

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Ülj be közénk!
Következő cikk Jancsó Miklós 90 éve avagy egy hosszú beállítás

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .