hangyaPASS redux az Odeonban


Újra meg lehet nézni moziban a nyáron hangyaPASS néven zajlott vetítéssorozat filmjeit, holnap, azaz hétfőtől egész héten, minden nap 20.45-kor. Júliusban tutira az Enter the Void bemutatója volt a leghangosabb esemény a sorozatban, már csak azért is, mert Budapestre jött Gaspar Noé rendező, akinél egymás kezébe adták a kilincset az újságírók. Én nem mentem, mert félek tőle, legfeljebb ketrecen keresztül interjúznék vele. De inkább e-mailen. Az ő filmje pénteken lesz a Hollán Ernő utcai Odeon Llyodban, ahogy a többi film is. Aki a Sziget-karszalgokhoz hasonlóan eltette emlékbe a hangyaPASS-át, az szedje elő, mert beengedik vele ingyen, a jegyár amúgy 800 pénz.

Október 3., hétfő 20:45 Attenberg – A promó videóban két bénán nyelvező lány hívja fel magára a figyelmet. Coming-of-age sztori, vicces, drámai, hétfői kezdésnek ideális.

Október 4., kedd 20:45 Tilva Ros – Szerbiai Jackass-gyerekek deszkáznak, ugranak, sérülnek, önpusztítanak, mindezt videóra veszik. Nem vicces, viszont megterhelő olvasmány.

Október 5., szerda 20:45 Mint hal a vízben – Hááát, nem könnyű darab a Mint hal a vízben, azt nem mondom, hogy giccses, de fogalmazzunk úgy, latinosan érzelemdús. Csávó tíz év után hazatér, szia család, szia barátok.

Október 6., csütörtök 20:45 A prímszámok magánya – Egy fiú, egy lány, sanyarú, vagy legalább is drámai gyerekkor, cseperedés, felnőtt kori megpróbáltatások. Nem is ismerik egymást. Hogy kerülnek akkor egyazon történetbe? A Drive-paródiának tűnő kísérőzene a trailerben ne tévesszen meg 🙂

Október 7., péntek 20:45 Enter the Void – Gaspar Noé filmjében a meggyilkolt kábítószerkereskedő halála után szellemként tér vissza, nem azért, mert a nyakán maradt pár tasakot még kézbesítenie kell. Előre kiráz a hideg, de azért megnézem megint.

Október 8., szombat 20:45 Vagyunk, akik vagyunk – Mexikói kannibálfamília harca a napi betevő megszerzéséért. Fekete humor, thriller, horror, ezek a kulcsszavak, brutál, az tuti.

Október 9., vasárnap 20:45 Mint hal a vízben (lásd fent)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A pofon kijár a közízlésnek
Következő cikk FreshFabrikkal a fénybe

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .