Melyik magyar filmet várod?


Mi mindhármat, ezt leszögezem előre, mindamellett igen kíváncsiak lennénk, hogy az előzetesük alapján, melyik kelti fel az érdeklődéseteket. Szóval az idei év ugye főként sírással telik, hogy nem készül magyar film, de azért a következő hetek-hónapok még tartogatnak ezt-azt. Ungarische várós szerintünk:

BEG – Nem is trailer, ami itt alant látható, hanem egyenesen pilot. Egyfajta gerilla-filmkészítésről van szó, ami ugye sok “haveri alapot” is jelent, valamint a lelkesedést, hogy valami újszerű, fiatalos, friss készüljön itthon. Tetszik a srácok hozzáállása: tesztelik az érdeklődést a neten ezzel a kisvideóval és az eredményeknek megfelelően lépnek tovább. Ha ráadásul ezt megnézik silliárdan, a támogatói bukszák is hamarabb nyílnak meg. (A keresők miatt írtam bukszát a pénztárca helyett, sose lehet tudni, mi is próbálkozunk már mindennel.) Ja, van benne Pindroch Csaba. A bemutató időpontja még képlékeny.

A vizsga – A premier előtt vetítéseket követően több helyről is egy “na végre!” felkiáltásba botlottam, miszerint rég volt ilyen szórakoztató magyar film. ’56 után játszódó ügynökkrimi, a szereplők Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabi.  A történet szerint az ÁVÓ, hogy biztos legyen az “alkalmazottak” lojalitásában, próbára teszi egyiket-másikat. Bemutató: október 13.

Isztambul – A harmadik ajánlatunk pedig Török Ferenc régóta várt új filmje. A kínálatból nyilván ez a legkevésbé kísérletező kedvű alkotás, ami egyszersmind azt is jelenti, hogy hellyel-közel biztosra megy, aki beül rá, hiszen a rendező munkásságát, stílusát jól ismerjük. Itt egy huszonéves csaj miatt Törökországba dobbantott professzor után indul stoppal a feleség, majd az után meg a gyerek. Ez sem hangzik rosszul. Bemutató: október 27.


szólj hozzá: Isztambul előzetes

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Álmok otthona
Következő cikk A trailerek nem azok, amiknek látszanak (7.)

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .