Heimegutar – A norvég vidék modern dalnokai


Heimegutar

Heimegutar

A Side Brok egy norvég hip-hop együttes, Ørstából, Nyugat-Norvégiából. 1999-ban debütáltak a helyi kultúrházban, majd 2004-ben a norvég könnyűzenei rádió, az NRK P3 rangos Év felfedezettje díját nyerték el, ezzel pedig országosan ismertté váltak. Amivel a Side Brok kitűnik a norvég hip hop szcéna többi szereplője közül az a témaválasztásuk, illetve a nyelvhasználat. A srácok a helyi dialektusban írják dalszövegeiket, melyeknek témája a vidéki – mindenekelőtt ørstai – élet.

A zenekarról Turid Rogne Heimegutar címmel készített dokumentumfilmet, melyet több filmfesztiválon és a norvég közszolgálati adón is nagysikerrel vetítettek. Turid 6 éven keresztül követte a Side Brok életének alakulását, a nagy áttöréstől egészen a 2009-es harmadik albumuk megjelenéséig.

A Heimegutar című dokumentumfilmet április 11-én 18 órától az OSA Archívumban vetítjük a nynorsk hónapunk keretében, melynek célja a bokmål mellett kicsit mostohagyerekként kezelt másik norvég nyelvhez kapcsolódó kultúrkör megismertetése.

A filmet eredeti nyelven angol felirattal vetítjük. A rendezvény mindenki számára ingyenes.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Best of Honey Bunny
Következő cikk A trailerek nem azok, amiknek látszanak (9.)

3 hozzászólás

  1. 2012. április 14. szombat

    He he tøfft Side Brok….

  2. 2012. április 14. szombat

    I'm not sure what You mean but yes it is 🙂 there was a screening in Budapest that what is all about.. it is really a popular group there?

  3. André Belden
    2012. április 14. szombat

    Javist!

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .