Titanic, hétfő


A nap eseménye minden bizonnyal Roman Pölser rendező jelenlétében és utólagos audiokommentárjával tarkított A fal-vetítés lesz, amely jó eséllyel pályázik az idei Hullámtörők-díjra. Aki esetleg ismeri Marlen Haushofer osztrák írónő 1963-as regényét, az tudja, mitől izgalmas ez az egész történet, amiben egy szegény nő hagyján, hogy egyedül marad az erdőben egy tehénnel, de észreveszi hogy az ismert világ határán egy láthattlan fal húzódik, onnan aztán egy lélek se ki, se be. Se ki. Just like Kafka. Egyébként itt találtam róla nektek egy kritikát a Revizoron. Várom nagyon a veítést, az Urániában lez 18.45-től, utána pedig ahogy említettem, a rendező mond pár szót, hogy akkor mi is ez az egész. Utána 21.00-től lesz megint a szerb Klip, amire már szombaton felhívtam a figyelmet, de hátha lemaradt valaki.

A Kinóban a Visszakézből ma a sláger, a Francia zátonyok szekción belül: itt az ápolónak elrabolják a terhes fleségét, ami önmagában elég bunkó dolog, de ráadásul a szabadon bocsátásért a férfinek ki kell hoznia a kórházból egy meglőtt gengsztert. Érdekesség: a rendező Fred Cavayé, akinek első nagyjátékfilmjét, a Pour elle-t remake-elte Paul Haggis és lett belőle A következő három nap Russell Crowe-val.

Ejtsünk szót arról, hogy a Titanic fesztivál idei termésében fellelhető nem kevés zenei tematikájú filmnek többnyire az A38 hajó ad otthont, ma például freak-folk lesz terítéken. Ezt most úgy írtam, mintha a leghalványabb fogalmam lenne róla, mit takar ez a szó, bár ha megnézitek ezt a képet, szerintem sokat mondó:

Titanic fesztivál

A film címe Örömzene (The Family Jams), a rendező Kevin Baker, ami ennél fontosabb, hogy egy Veiter nevű banda turnéját dokumentálta. Hát így ránézésre nem pont olyan mint a Fásy mulató. Este fél nyolckor csapunk a húrok közé, ha lemaradsz, 19-én ismét leadják ugyanakkor.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Titanic, szombat
Következő cikk Filmplakátra való hülyeség (13.)

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .