Tibi bácsi szórakoztatóbb!


csatahajóbeCsatahajó (Battleship) r.: Peter Berg, fsz.: Liam Neeson, Taylor Kitsch, Brooklyn Decker, Rihanna; sci-fi akciófilm, 121 perc.

Vízszint feletti elmélkedések a Csatahajó kapcsán…

torpedóCsak jó orr kell hozzá!

Amikor már a játékboltban veszik az ötleteket, na akkor lehet lapátolni a mozi koporsójára a homokot.  Azonban pont ez a produktum is csak azt bizonyítja, hogy a hollywoodi producereknek van a legjobb szimata a világon. Hol másutt lennének még oly merészek, hogy erre a fotóra tekintve kijelentsék, beletolok 200 millió dollárt és csinálunk belőle egy kasszasikert! Ilyenkor az az elszomorító, hogy a hatalmas marketingkampány köszönhetően, minőségtől függetlenül, jó előre megágyaznak a sikernek.


csata

Mindent a szemnek, semmit az agynak!

A Transformers alkotóitól… és ezzel minden el is lett mondva. Nem kell sztori, elég a cici és a töménytelen robbanás, ezért tudja az egészet egy rajzba sűríteni egy alsó tagozatos kisiskolás. Persze megértem azt a fajta közönségigényt, amely pusztán arra korlátozódik, hogy borítsuk lángba a vásznat és durrantsuk seggbe az űrlényeket, de az egészségügyi határt átlépő butaság egy idő után kikezdi a mérce nélküli szórakozást is.

Csatahajó-pótló bő 3 percben

Politikai casting

Ezen a produkcióknál a világsikert globalizált szereplőválogatással próbálják látványosan megtámogatni, ami szembetűnően idegesítő! A színészi kelléktár többnyire a csodálkozó tekintetnél és a tátott szájnál kimerül, azonban rengeteg lassított felvétellel vagy másodpercekre szeletelve, lehet belőle színészközeli élményt produkálni.

benetton

Bay-kór

Peter Berg korábban nem mutatkozott ennyire tehetségtelennek. Mielőtt elkapta a Michael Bay által terjesztett fertőző betegségét, és túlköltekező vásári mutatványossá korcsosult, készített azért szórakoztató alkotásokat (Ronda ügy, Péntek esti fények, A királyság).


Gadson GregoryHős kell, ha lehet igazi

Természetesen a hadseregnek ugyancsak kell a toborzó reklám és a fanfár. A mérhetetlen patriotizmust 80 körüli Popeyek és a lábait az iraki háborúban elvesztő veterán (ő konkrétan birkózik egy kiadósat egy ufóval) képviselik. Újfent alátámasztva azt, miért csupán az amerikaiak képesek megmenteni sárgolyónkat.

csatahajó rihannaRihanna

Énekesnő! Egy pillanatra sem színésznő!  Ledobja a vászon.

Csóró idegenek

Az ufók a magyar válogatott erőnlétét idézően invázióznak: erős kezdés, kiábrándító végjáték. Ne lenne ennyire egyértelműen leírva mindig, hogy csak a 75. oldalig állhatnak nyerőre, onnantól hirtelen bénák és bugyuták.

A téma legnagyobb élő szakértője!

Csatahajó 1.! Nem talált, de süllyedt. Ha a stáblista utáni felütést második részben kifuttatják, akkor  tényleg jöjjenek inkább a földönkívüliek!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Oslo, augusztus
Következő cikk Olvasói vasárnap (1.)

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .