Olvasói vasárnap (1.)


 

andywhitfieldHegyi Tamás tollából:

Megszületsz Walesben, Sheffieldben tanulsz, mérnök lesz belőled. A szakmádban helyezkedsz el a távoli Ausztráliában, s amikor 28 vagy, Sydney-be költözöl egy új élet reményében. Beiratkozol a Screenwise filmszínészeti iskolába, 2004-től forgatsz. Harminchárom vagy ekkor. Helyi sorozatokban tűnsz fel kisebb szerepekben, modellkedsz is, a kutya sem ismer az auszikon kívül. Kicsit késő már a rivaldafényhez? Késő egy új karrierhez? Hát, nem mindenkinek jön be az élet harmincon innen – és túl sem…
Aztán 38 évesen végre rád mosolyog a szerencse: főszerepet kapsz az amerikai Starz tv-csatorna történelmi sorozatában. Végre, végre! A széria nagy siker, hatalmas lökést adhat a pályán. Vagyis csak adhatna… Még be sem fejeződik ugyanis a vetítése, amikor jön a rémhír: non-Hodgkin limfómád van, ez a nyirokrendszerben kialakuló rosszindulatú daganatos megbetegedés. 2010 márciusát írunk ekkor.
Vége a karrierednek? Vége az életednek? Egy fenét!… Egy új-zélandi kórházba szállítanak, ahol azonnal megindul a kezelésed. Megindul a harc, most már nemcsak a vásznon, a valóságban is – az életedért. Harcolnak érted, és Te is harcolsz… 2010 nyarán bejelented, hogy ismét egészséges vagy, minden a régi, és kész vagy visszatérni a sorozatba.
Szeptemberben azonban megint támad a gyilkos kór, s bejelented, hogy végleg kiszállsz a szériából. Helyedre új színészt szerződtetnek, közben nagy siker az előzmény, a sorozat „nulladik” évadja. Folytatni kell, folytatni kell! De neked is, az életedet. A 40. születésnapod még megéred, de 2011. szeptember 11-én – 18 hónappal a betegség diagnosztizálása után –szervezeted feladja a harcot… Ám ahogyan szemed örökre lecsukódik, az felemelő: szerető hitvesed karjaiban halsz meg… A Starz elnöke, Chris Albrecht így búcsúzik Tőled: „Szerencsések voltunk, hogy Andyvel dolgozhattunk, és megtudhattuk róla, hogy az ember, aki a bajnokot játszotta, bajnok volt maga is az életben.”
Spartacus meghalt – Spartacus él: az új aktor, az ausztrál Liam McIntyre által megformált rabszolgafelkelőnek és seregének bosszúhadjárata (Spartacus: Bosszú) április 17-től Magyarországon is látható az HBO-n.
Téged meg, ki nagyon nagy ember voltál, Isten nyugosztaljon, Andy Whitfield!

7.sorHujber Ádám mikrokritikái:

John Carter – Vészhelyzet a Marson

Az éhezők viadala:

1. a Menekülő ember esete A Legyek Urával, avagy ha szerényen is, de meg lehet élni havi 47 ezerből.

2. az égő bányászlányka, avagy túl jól lő a csajom.

Vaslady – Margit, savanyúcukor!

Vezet a ritmus  – fele Street Dance és Step Up, ízlés szerint egy kis Veszélyes kölykök, majd összerázzuk, és Reneszánszemberrel díszitjük.

Tron – Ökörség

Moulin Rouge – magasfényű románc

Titánok haragja – aranymálnás görögjoghurt, azaz az istenek a vászonra estek

Amerikai pite – inkább dugnám egy méhkasba

Karate kölyök (2010) – Jadentől keletre/Mindenki a fia szerencséjének Kovácsa.

 A fekete ruhás nő – Harry Potter és a nem tudjuk ki.

Titanic 3D – Leonardo triCaprio / Kár a gőzért!

Polisse – romlott párizsi

Csatahajó – őrült rihanás

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Tibi bácsi szórakoztatóbb!
Következő cikk 15 év csak Akkezdet!

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .