Szombaton Sátántangó a Toldiban


Sátántangó

SátántangóTarr Béla filmjei a mai napig méltán váltanak ki elismerést minden külföldi, illetve magyar kritikusból, filmértőből. A népszerűséget talán a politikától- és ideológiáktól egyaránt mentes, tiszta látásmódnak és elképesztően egyszerűen, de szépen komponált hosszú snitteknek köszönheti.

Meglepő, hogy filmjeiről eddig nem jelent meg magyarul elemzéseket, bő leírásokat tartalmazó kötet. Egészen mostanáig. Kővári Orsolya Árnyékvilág c. könyve ezt a hiányt próbálja pótolni, úgy tűnik sikerrel. (Tarr Béla olvasta és tetszett neki.)

Megragadva ezt az alkalmat a Toldi mozi a könyv megjelenésével párhuzamosan kisebb retrospektív mustrát tart Tarr filmjeinek egy részéből. És hogy az este kerek legyen, itt lesz velünk többek között Derzsi János, Víg Mihály, Pogány Judit, Koltai Róbert, Kútvölgyi Erzsébet és természetesen Tarr Béla is. A vetítések után pedig a Balaton fog zenélni.

2012. június 1. péntek
17.00 Könyvbemutató. A kötetet Forgách András mutatja be.
17.00 Családi tűzfészek (angol felirattal)
18.30 A torinói ló
19.00 Panelkapcsolat
21.00 Balaton koncert

2012. június 2. szombat
14.00 Sátántangó

A Sátántangóra 1200, míg a többi játékfilmre 700 forint a belépő. A könyvbemutató és a koncert ingyenes!

https://www.facebook.com/events/387748144593795/

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Filmplakátra való hülyeség (14.)
Következő cikk Boldogok a sajtkészítők

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .