Hol és miből élhet most a TV Maci?


tv mac1963. április 15-én debütált a legendás bábmedve a kisképernyőn. Hosszú évtizedek alatt több generációnyi gyereket tanított meg arra, hogy ne csokis fogakkal, maszatos pofival és utcai viseletben térjen nyugovóra. 1998-ban már parkolópályára tették egyszer, ám a népharag visszakövetelte a reflektorfénybe. Túlélte a székházostromot, politikai sárdobálást, viszont Paprika Jancsi, akivel az életben is baráti viszonyt ápolt, belerokkant az ügynökmúlttal való meggyanúsításba. Az italba menekült, utolsó közös felvételeiken tisztán kivehető, pirospozsgái mennyivel élénkebbek.
tv maci2012. április 9-én aztán végleg eldőlt, TV Macit nyugdíjazták, kedves filcbarátunkat egy protekciós testvérpárosra cserélték le. Elkeseredésében megfordult fejében, hogy cérnára szedi utódait, ezzel szemben végkielégítését a kasszában hagyva, kilépett az épületből, s egyszerűen nyoma veszett. Egykori kollégái sem tudnak róla. Az egyik kisiskolás rajongójának annyira hiányzott, hogy beküldte fényképét a Csellengőkbe. Rejtélyes eltűnése találgatások lavináját indította el.

Egyes források tudni vélik, hogy Amerikába disszidált, és magával vitte az időközben elárvult Vitéz Lászlót. A túlparton egy dörzsölt ügynök meglátta a bennük rejlő lehetőséget, és azóta közösen lépnek fel egy jól menő Las Vegas-i showműsorban.
Egy neve elhallgatását kérő pedagógus ellenben azt állítja, leköltözött vidékre, hol egy biogazdálkodást vezet mostanság. Részmunkaidőben pedig kézműves táborokban dolgozik szaktanácsadóként.
Közeli rokonai biztosra veszik, hogy valójában elzarándokolt Tibetbe, mert gyakran mondogatta családi ebédeknél, mennyire szeretne teljesen elmélyedni a buddhizmus tanaiban. Be akarja teljesíteni régi álmát, és megtanulni levitálni.
Más meg nem erősített hírek szerint csatlakozott egy globalizáció ellen harcoló radikális mozgalomhoz. Kik többek között az olyan illegális gyereküzemek felszámolásárt küzdenek, hol tizennyolc órában varratják szegényekkel az 1 eurós bábokat.
Egy Londonban szakácsként dolgozó honfitársunk hazatelefonálva azt mesélte, a „mi” TV Macink szerepelt a brit tehetségkutatóban. Bár teljesen megújult külsővel, ami miatt először nem ismerte fel, csupán akkor kezdett igazán gyanakodni, mikor gargalizálva előadta a Magyar rapszódiát.
Bárhol is legyen, hiányzik nekünk! Azóta nehezebben jön álom a szemünkre.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Ezekből áll a Mindörökké rock
Következő cikk Mindörökké rock (Rock of Ages) alternatív előzetes

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .