Die Hard és egyéb retró plakátok


plakatbolt

aladdinAz archív anyagok és különösen a filmplakátok szerelmeseiként szégyellve érezzük magunkat, amiért korábban nem hívtuk fel a figyelmet a plakatbolt.com website-ra, de még inkább tumblr-oldalukra, ahol olyan kincsekre bukkan a gyanútlan internetező filmrajongó, hogy a vetítőgép adja a másikat! Kezdve olyan magyar klasszikusok, mint A tanú, Szegénylegények, Egészséges erotika vagy a Körhinta eredeti plakátjaival, amelyek teljesen adekvátan illeszkednek adott korszakhoz, egészen az olyan hollywoodi filmsikerek hazai posztervariációikig, amelyeket viszont mai szemmel szinte paródiaként fogunk fel. Egyik-másik, pl. az Alien isten tudja, honnan vett zöld szörnye (!) korábban már keresztbe-kasul bejárta a social network felületeit, de nem hiszem, hogy mindenki látta a kézzel festett Keresztapa 2.-t, a strandtörölköző mintára hajazó Robotzsaru vagy E.T.-plakátot, és előre szólok, hogy a hazánkban tartózkodó Bruce Willisre is tekintettel nagyon, de nagyon óvatosan nyissuk meg a Drágán add az életed! mutációját :-O

Az alábbi válogatás csak ízelítő, lapozzátok fel a http://plakatbolt.tumblr.com oldalt, ahol persze nem csak mozis, de politikai és reklámplakátot tucatjai köszönnek vissza a régmúltból!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Július legérdekesebb lemezmegjelenései
Következő cikk Miért volt szükség a Pókember rebootra?

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .