Fénykard a háztartásban


A nagybetűs rajongó bizony elég gyakran esik túlzásokba, mikor egy film teljesen rabul ejti. Valamiért elengedhetetlen szükségét érzi az adott remekműhöz legyártott összes ajándéktárgy beszerzésésének. Fanatizmusa nem mérlegel, a kiadás mértékét nem befolyásolhatja a minimálbér szabta határ. Az sem bír nála kijózanító jeleggel, ha mindezt már harminc fölött teszi, és ráadásul még mindig a gyerekkori szobájában lakva. A lényeg az érzet, birtokolni, letörni egy darabkányi a csodából, és erre az Álomgyár bizony mohón rájátszik. Azonban mit várjunk Hollywoodtól, ahol a Passió bemutatását követően serényen árulták a Jézust kereszthez erősítő kellékszögeket.
Jóllehet a vasárnapi ebédet Darth Vader ruhában készítő családfő sok pontot szerezhet gyermekei szemében, azért többnyire nehéz megtalálni a drága függőség által felhalmozott dolgok helyét a hétköznapi életben. Most ehhez próbálunk néhány praktikus ötlettel hozzájárulni.

Indiana Jones ostora: kiválóan megvadult házastárs megfékezésére, valamint a leckét bojkottáló lurkó noszogatásához.

Jedi fénykard: kifizetetetlen villanyszámla okán fellépő áramkimaradáskor felettébb hasznos, de ha elkéstünk a moziból, ugyancsak jól jöhet helykereséskor.

Lugosi Béla Drakula-jelmeze: átlagos operlátogatáskor feltűnésmentesen viselhető.

Sikoly maszk: vissza nem fizetendő hatalmas banki kölcsönök azonnali felvételéhez, másrészt a lakásajtónkon kopogtató Jehova tanúi távoltartásához.

A Men in Black Neutralizálója: ez a tollszerű készülék, ami fényvillanás közben törli az emlékezetet, bárhol remekül hasznosítható. A politikusok például minden egyes beszédük után saját magukon alkalmazzák, míg a diákok tanáraikon, a potyázók parkolóőrökön és ellenőrökön, NB1-es focicsapatok a közönségükön.

A Gyűrűk Urából az Egy Gyűrű: ideális a magány végleges feloldásához, a szerencsés kiválasztott élethosszig magunkhoz való láncolására.

Az Alkonyat-sorozat forgatókönyvei: kiömlött folyadékok felitatására, bágyasztó hőség esetén legyezésre, ráállva felső polcok eléréséhez is segítséget nyújthat.

Az embernagyságú Alien és Predator figurák: szőlészetekben, szántóföldeken remekül funcionálnak madárijesztőként, míg magányos alkoholistáknak ivócimbora pótlásaként ugyancsak számításba vehetők.

Preparált lófej a Keresztapából: elmaradt fizetések behajtásához, arrogáns főnökök megpuhításához.

Jack Nicholson baltája a Ragyogásból: rögtönzött lakásátalakításhoz vagy téli évszakban szimplán tűzifa aprításához.

Az E.T.-t szállító bicikli: eredeti funkciójának megfelelően kerékpározásra, a ráerősített kosár zseppénzszerző újságkihordáshoz tökéletes.

Freddy Krueger borotvaéles pengékkel felszerelt kesztyűje kisebb kerti munkákhoz javallott, ültetéskor a föld fellazítására, esetleg a burjánzó sövény megzabolására.

Spielberg műcápája: az esti fürdésen kívül gyakorlatilag hasznavehetetlen.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Valaha Pókember-rajongó voltam
Következő cikk A szakács és a sötét oldal

No Comment

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..