Fénykard a háztartásban


men in blackA nagybetűs rajongó bizony elég gyakran esik túlzásokba, mikor egy film teljesen rabul ejti. Valamiért elengedhetetlen szükségét érzi az adott remekműhöz legyártott összes ajándéktárgy beszerzésésének. Fanatizmusa nem mérlegel, a kiadás mértékét nem befolyásolhatja a minimálbérpassion szabta határ. Az sem bír nála kijózanító jeleggel, ha mindezt már harminc fölött teszi, és ráadásul még mindig a gyerekkori szobájában lakva. A lényeg az érzet, birtokolni, letörni egy darabkányi a csodából, és erre az Álomgyár bizony mohón rájátszik. Azonban mit várjunk Hollywoodtól, ahol a Passió bemutatását követően serényen árulták a Jézust kereszthez erősítő kellékszögeket.
Jóllehet a vasárnapi ebédet Darth Vader ruhában készítő családfő sok pontot szerezhet gyermekei szemében, azért többnyire nehéz megtalálni a drága függőség által felhalmozott dolgok helyét a hétköznapi életben. Most ehhez próbálunk néhány praktikus ötlettel hozzájárulni.

Indiana Jones ostora: kiválóan megvadult házastárs megfékezésére, valamint a leckét bojkottáló lurkó noszogatásához.

indiana jones

Jedi fénykard: kifizetetetlen villanyszámla okán fellépő áramkimaradáskor felettébb hasznos, de ha elkéstünk a moziból, ugyancsak jól jöhet helykereséskor.

Lugosi Béla Drakula-jelmeze: átlagos operlátogatáskor feltűnésmentesen viselhető.

Sikoly maszk: vissza nem fizetendő hatalmas banki kölcsönök azonnali felvételéhez, másrészt a lakásajtónkon kopogtató Jehova tanúi távoltartásához.

A Men in Black Neutralizálója: ez a tollszerű készülék, ami fényvillanás közben törli az emlékezetet, bárhol remekül hasznosítható. A politikusok például minden egyes beszédük után saját magukon alkalmazzák, míg a diákok tanáraikon, a potyázók parkolóőrökön és ellenőrökön, NB1-es focicsapatok a közönségükön.

A Gyűrűk Urából az Egy Gyűrű: ideális a magány végleges feloldásához, a szerencsés kiválasztott élethosszig magunkhoz való láncolására.

Az Alkonyat-sorozat forgatókönyvei: kiömlött folyadékok felitatására, bágyasztó hőség esetén legyezésre, ráállva felső polcok eléréséhez is segítséget nyújthat.

Az embernagyságú Alien és Predator figurák: szőlészetekben, szántóföldeken remekül funcionálnak madárijesztőként, míg magányos alkoholistáknak ivócimbora pótlásaként ugyancsak számításba vehetők.

Preparált lófej a Keresztapából: elmaradt fizetések behajtásához, arrogáns főnökök megpuhításához.

Jack Nicholson baltája a Ragyogásból: rögtönzött lakásátalakításhoz vagy téli évszakban szimplán tűzifa aprításához.

162

Az E.T.-t szállító bicikli: eredeti funkciójának megfelelően kerékpározásra, a ráerősített kosár zseppénzszerző újságkihordáshoz tökéletes.

Freddy Krueger borotvaéles pengékkel felszerelt kesztyűje kisebb kerti munkákhoz javallott, ültetéskor a föld fellazítására, esetleg a burjánzó sövény megzabolására.

Spielberg műcápája: az esti fürdésen kívül gyakorlatilag hasznavehetetlen.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A csodálatos Pókember - kritika
Következő cikk A szakács és a sötét oldal

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .