Hanyadnaposok


harmadnaposok

harmadnaposok

Harmadnaposok (A Few Best Men) rendező: Stephan Elliott, főszereplők: Rebel Wilson, Xavier Samuel, Olivia Newton-John, Kris Marshall, ausztrál vígjáték, 97 perc, 2011 (16)

Ülünk itt döbbenten a néhány gigaprodukcióval megtámogatott uborkaszezonban, aztán kicsit nem figyelünk oda és mi történik? Az ausztrálok fogják magukat és megcsinálják a Másnaposok magyar remake-jét. Hogy mik vannak, mi?

Történt ugyanis, hogy a forgalmazó most jól megérezte (vagy koaláknak öltözött békaemberektől kaptak egy fülest, ki tudja): a jobb sorsra érdemes Stephan Elliott hiába A Few Best Menre keresztelte művét, ez bizony Todd Phillips világhírű hányós-ivós-szívós-monoklis-dugós vígjátékát igyekszik a maga eszközeivel újragondolni. Az újragondoláshoz pedig ott volt a világ sokadik csodája, az úgynevezett közönségfilmes magyar recept, amit tényleg csak néhány kivételezett művész ismer nálunk is, úgyhogy elképzelni se tudom, honnan szerezték meg – de hát egy a bolond és százat csinál, ugyebár.

harmadnaposokNo persze ez nem az altestisége miatt magyaros, mert minálunk gyártásilag az nem menő, sőt, nem kell megijedni: nincs benne se Mucsi, se Bajor, se senki tőlünk – az egésznek, a khmm, hozzáállása, na, az ismerős eléggé kínosan. Hogy láttunk egy filmet, volt benne valami böfi-böfi, meg fiatalok igyekeztek lagziba, szanaszét verették magukat és közben hánytak, valamint politikailag inkorrekt testnedvekben turkáltak. Szóval pukkasztották a nyárspolgári lufit és húdevicces bajokba keveredtek. Hát ilyet mi is tudunk, nesztek: persze a Másnaposokban csak a legénybúcsún, itt meg az igazi fekália az esküvői bulin ömlik a násznép nyakába, illetve a négy darab, karaktereiket nézve elkeserítően fantáziátlan fiatalember kezére, amikor turkálnak az örömapa kosának a fenekében. Mert drogot keresnek. Közben az egyikről már lekerült a Hitler-bajusz, mert hahaha, az volt neki a film feléig kábe. De jó, hogy levágatta, azt hittem, sose bírom abbahagyni a röhögést. Az após, na, az egyébként is frenetikus figura, egyfolytában a kosával fényképezteti magát és a kislányára (aki nem kos, hanem a menyasszony) akarja hagyni a szenátorkodást – amit nem is értek, hogy lehet-e ilyet egyáltalán. Na meg ott van a “sztár”. Olivia Newton-John. Már a trailerben is szépen festett, de itt a maga teljességében bekokózik. A bulvárlapok képeiből tudhatjuk, hogy a szippantás és a szétbotoxolt fej együtt nagyot tud ütni esztétikailag, és itt is sincs ez másképpen: Olivia néni mozdulatlan arccal tépelődik befele, és olyan szinten hülyét csinál magából, hogy a leszereplésben erős magyar ős-celebek nyugodtan leülhetnének a combjai alá jegyzetelni.

Elképesztő film a Harmadnaposok, elképesztő, hogy létezik. De legalább megnyugodhatunk, hogy az ausztráloktól nem csak Krokodil Dundee-t meg mostanában azokat a jó kis véres-költői neowesterneket kapjuk – ők is tudnak maguk alá csinálni, ha éppen úgy kívánja a box office. Hát sok szerencsét nekik.

http://youtu.be/yakJ58p9hT8

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk "Én vagyok Joker"
Következő cikk Álomtizenegy a filmtörténelemből, Fellini az edző, Chaplin a csatár

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .