“Én vagyok Joker”


James Holmes

James HolmesA tegnapi A sötét lovag – Felemelkedés premierjén lövöldöző, 24 éves James Holmes elfogásakor azt mondta a rendőröknek, ő Joker. Az egyetemi tanulmányait alig pár hete felfüggesztő férfit már a pláza parkolójában elfogták, a gyilkos fegyvereket is megtalálták nála. Mindeközben otthonában is merényletet tervezett: lakását telerakta robbanószerekkel, és beprogramozta a hifi-jét, hogy az egy adott időben teljes hangerőn kezdjen zenélni. Arra számított, hogy a csendháborításra a szomszédok odagyűlnek, s amikor a rendőrök betörik az ajtót, a bombák működésbe lépnek. Ez nem történt meg, ugyanakkor a lakást valóban fel fogják robbantani, a tűzszerészek ugyanis még mindig ezt tartják a legbiztonságosabb megoldásnak. Mint mondták, nem tudják vállalni, hogy rendben hatástalanítják a bombákat.

Nolan le van sújtva

„Mély fájdalommal fejezem ki együttérzésemet Aurora város közösségének – írja nyilatkozatában a film rendezője, Christopher Nolan. – Nem ismerem az áldozatokat, elég azt tudunk, hogy mind azzal a céllal voltak a helyszínen, hogy megnézzenek egy filmet. Hiszem, hogy a mozi az amerikai kultúra egyik legfontosabb formája és az a közösségi élmény, amikor az emberek együtt figyelnek egy történetet a vásznon, egy csodálatos és örömteli esemény. A moziterem az otthonom, és mélységesen lesújt a tudat, hogy valaki ilyen esztelen pusztítást végezzen egy ilyen békés és ártatlan környezetben.”

Közben kiderült, hogy az áldozatok között van egy népszerű amerikai sportriporter, Jessica Redfield is. Az NHL-szakértő blogger ráadásul pár hónapja épp hogy csak megmenekült egy hasonló ámokfutó akciója elől, amikor az Torontóban szintén egy plázában kezdett el lövöldözni. Jessica az utolsó pillanatig twitterezett a moziteremben, utolsó bejegyzésében azt írta, „már 20 perce mennie kéne a filmnek.”

Ressica Redfield, NHL-blogger

A film előtt végignézték, mi vár rájuk

Morbid véletlen, hogy A sötét lovag – Felemelkedés előtt a mozik többek között annak a Gengszterosztag című filmnek az előzetését vetítik, amelynek része egy jelenet, ahol fegyveresek behatolnak egy moziba és kegyetlenül mészárolni kezdik a nézőközönséget. A tragédia helyszínén helyet foglalók tehát ezt is gyanútlanul nézték végig a Batman-mozi előtt. A Warner Bros. azonnal letiltotta a Gengszterosztag trailerének további vetítését. (A filmet a Ruben Fleischer, a Zombieland rendezője jegyzi, főszereplők: Josh Brolin, Ryan Gosling, Sean Penn, Emma Stone, Giovanni Ribisi, magyarországi bemutató: szeptember 20.)

Korábban írtuk: csütörtök éjjel a Colorado állam beli Denver köezlében, Aurora városában egy fegyveres ámokfutó támadást intézett egy plázamozi közönsége ellen, a Sötét Lovag: Felemelkedés éjféli premierjén. 12 ember meghalt, többmint 50 megsebesült. A tettest nem sokkal később elfogták.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 12 halott a premieren
Következő cikk Hanyadnaposok

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .