Irritáló filmslágerek


celine-dion-my-heart-will

celine-dion-my-heart-willNéha eljátszom a gondolattal, miként lehetne egy-egy sláger valamennyi a bolygón fellelhető kópiáját összeszedni és fellőni az űrbe, nem azért, hogy ezzel üzenjünk a földönkívülieknek, hanem hogy soha, a büdös életben többet ne bírják leadni a rádiók. Sajnálatos módon a filmzenék, helyesebben a betétdalok között különösen sok borzalmat találunk. Összeszedtem azt az ötöt, amit a legjobban gyűlölök. Téged melyik filmslágertől ráz ki a hideg?

5. Bon-Bon: Valami Amerika

A Valami Amerika emlékeink szerint 3-4 komplett videóklipet is magában foglalt, az egyik volt a címadó slágerre vágott koncertjelenet. Több mint tíz éve már, hogy pusztít a rádióhullámokon lovagolva, mert valamiért (nem hiszem, hogy még tart a szponzorációs megállapodás) a mai napig el lehet kapni ilyen hol megalakuló, hol megszűnő adókon. Járási karaoke-bajnokságoknak és Megasztár-selejtezőnek éppúgy elmaradhatatlan tartozéka, mint A8-as Audinak a rokkantkártya meg a rózsafűzér. A fingszagú magyar könnyűzene egyik emblematikus darabja.

4. Bryan Adams: (Everything I Do) I Do It For You

Kevesen tudják, de a nemrég nálunk koncertezett kanadai rockernek van ám másik dala is ezen kívül. Tényleg. Azért nem ismerjük őket, mert a Robin Hood óta ez az egy időről időre visszatér, mint a kínai tüdőgyulladással való riogatás, átizzadott éjjeleket és a hajnali gyomorsavat idéző belső diszharmónia érzetét hagyva a nyomában. Az ilyen daloknak amúgy még a Muzsika TV-n előadott magyar szövegű változatai tartogatnak örökérvényű igazságokat. Pár évvel ezután a csoffadt álballada után Stinget és Rod Stewardot is magával rántva adott elő egy A három testőr-betétdalt, amiért szintén megérdemelne egy helyet a TOP 5-ben.

http://www.youtube.com/watch?v=ZGoWtY_h4xo

Csakhogy kell a hely másnak:

3. Whitney Houston: I Will Always Love You

A nemrég magát tragikusan túlkokainozó énekesnő hangja bár vitán felül kivételes volt, az I Will Always Love You-ért nem csak ő, de minden egyes DJ, aki valaha lejátszotta a kazettát egy sulibulin, a pokol egyik tornateremszagú bugyrában fog rohadni az idők végezetéig, miközben magatehetetlenül nézi, ahogy Snoop Dogg és Bobby Brown betépve Bee Gees-feldolgozásokat adnak elő.

2. Celine Dion: My Heart Will Go On

A filmnél, amelyben egy hajó három órán keresztül süllyed, egyetlen dolog lehet csak unalmasabb, a betétdala. Nincs mentség arra a gejl borzalomra, amelyet a Titanic szabadított ránk.  De most komolyan, legalább három olyan filmes poént láttunk már , hogy egy fickót kifejezetten kínzás céljából elvisznek Las Vegasba egy Celine Dion-koncertre.  Aki komolyan azt mondja, hogy tetszik neki ez az elevenen nyúzás, azt nagyon sürgősen el kell tiltani a közügyekben való részvételtől. Your argument is invalid.

1. Oroszlán Szonja & Bebe: Micsoda nő ez a férfi

Mivel tudta letaszítani a trónról Celine Diont az Egy szoknya, egy nadrág? Ennyire utálnánk a magyar komédiák remake-jeit? Ennél is jobban, de kezünkön a szívünk, ez semmi hatással nem volt a döntésre. Az alábbi gyöngyszem sokkal inkább:

“Összetört a szíved, féltékeny de minek?
Közben magabiztos vagy ez jó!
Férfiszemmel fárasztó lehet a nehéz női sors.” (ejtsd: sóórs)

A fenti idézet a magyar dalszövegírás Marslakókja, egycsapásra nagyságrendekkel értékeli fel még a szép emlékű Emberek-összest is. Valahol valaki már felvázolta az összefüggést a dal és a sarki jégtakarók olvadása között. Ha még egyszer meghallom, Anne Hathaway-nek másfél órán keresztül Macskanő-jelmezben kellene nyalogatnia a fülcimpámat, hogy megússzam a maradandó károsodást.

http://www.youtube.com/watch?v=bFPfcnfckuQ

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Életképek Arnie bácsi 65 esztendejéből
Következő cikk Úgy szeretném meghálálni

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .