Láttad A sötét lovag – Felemelkedést? Válaszolj! SPOILER!


the dark knight rises mega postA fekete köpeny margójára

Nem csodálkoznék, ha a Főtaxi beperelné Nolant, amiért lenyúlta a szlogenjüket: meglepetések helyett. A film megtekintését követően teljes lelki nyugalommal hajtottam álomra a fejem, de azért:

Bruce Waynenek két arcát ismertük eddig, az egyik a maszk viseléséhez és a jótékonykodáshoz nélkülözhetetlen simára borotvált, a másik a világtól elvonultan élő (vagy éppen raboskodó) hobó. Mint kiderült, van egy szerintem teljesen szükségtelen – amolyan köztes – harmadik is, a fazonigazított, mely kizárólag háziköntös viseléséhez és önsajnálathoz ajánlott.

Apró figyelmetlenség a készítők részéről, hogy néhány jelenetnél a statárium kihirdetését követően az esti forgalom a megszokott képét mutatja. Night shopping a Walmartban?

bane

Macskanő végig azon ügyködik, hogy eltüntesse a múltját, ám mégis meglepődik, amikor Wayne rövid guglizás után a nevén nevezi. A guglizás egyébként Alfred dolga, aki a helyi művelődési otthonban végezte el az ingyenes alapfokú számítógép kezelői tanfolyamot. Az ezt tanúsító, bekeretezett oklevél több alkalommal is látszik.

Ha már Macskanő, magyarázatot érdemel a gondtalan ki-bejárkálás az – szó szerinti – alvilágba. A latexfetisiszta tolvaj nagyjából kismilliószor áll át Batman oldalára, mégis végig élvezi a rosszfiúk bizalmát. Akiket rendre összerugdos.

Ha Alfred azt várta, hogy egyszer valahol összefut Wayne-nel a világban, akkor miért mindig ugyanoda és mindig ugyanakkor ment nyaralni?
Vagy egyszer régen megpörgették a földgömböt és mindketten Firenzére böktek? Aztán ugyanezt eljátszották a naptárral is?

A bombát szállító vontatóból három van, valaki még meg is jegyzi, szerencsére tudják, melyik az igazi, ám amikor fel kell tartóztatni, mégis mellényúlnak (Egy páncélozott HEMTT útját elállni egy busszal? He-he.).

bkv

Gondban voltam az arányokkal is. A 12 milliós várost az egyetlen épségben hagyott hídon keresztül látják el élelemmel. A város védelmére elég volt 3 ezer rendőr, akik 3 hónap után kerülnek elő a föld alól kiváló kondícióban és élre vasalt egyenruhában. Kicsit kevésnek bizonyul az előző rész óta lecsukott ezer bűnöző is.

A filmben egy kicsit rapszodikusan alakul az éppen kit hagyjunk életben és kit nem vonal is.

Amit biztosan kihagytam volna, az Alfred arany málna gyanús klimaxolása, valamint Miranda Tate – legalább is Batman számára – komoly megdöbbenést okozó lelepleződése. Részletkérdés, hogy a Bane-t alakító Tom Hardy 2 évvel fiatalabb Cotillard művésznőnél, akinek kislányként védelmére kelt a börtönben.

Hogyan akar Bane az emberek bizalmába férkőzni, ha egy stadion felrobbantásával kezdi?

Hogyan lehet egy bűnöző egy börtön tulajdonosa? Hol vannak az őrök? Mit esznek a rabok?

Wayne elveszti a vagyonát, csak a házát tarthatja meg, amit az árváknak adományoz. Miből utazik Európába?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Úgy szeretném meghálálni
Következő cikk Háromszor fizetünk majd a Hobbitért!

9 hozzászólás

  1. Robert Jancso
    2012. augusztus 4. szombat

    "A bombát szállító vontatóból három van, valaki még meg is jegyzi, szerencsére tudják, melyik az igazi, ám amikor fel kell tartóztatni, mégis mellényúlnak" – ezt ugye nem gondoltad komolyan bakinak, nézd meg még egyszer a filmet 🙂

  2. 2012. augusztus 4. szombat

    na itt egy újabb okostojás vakarása aki lefekvés előtt Puzsérra recskázik…csak gratulálni tudok!

  3. 2012. augusztus 4. szombat

    na itt egy újabb okostojás vakarása aki lefekvés előtt Puzsérra recskázik…csak gratulálni tudok!

  4. Lilla Tóth
    2012. augusztus 4. szombat

    Puzsér pontosan annyira van a média seggében , amennyire ennek az ellenkezőjét mutatja. ráadásul akik esetleg bevennék a színjátékát, szerencsétlenségére nagyon rossz színész..

  5. 2012. augusztus 4. szombat

    alfred klimaxolása szerintem nem málnára esélyes, hanem szép. A firenzei kávézó pedig egy álmodozás, nem kell valóságalapjának lennie, hiszen végig tudja, hogy hol van bruce wayne (otthon, gothamben) nem gondolhatja komolyan, hogy a semmiből termett családjával ott ül firenzében… de szeretné, ha úgy lenne. ebből adódóan nem földgömböt pörgettek, meg naptárat, hanem a fentebb említett beszélgetés indokolja a választást. bruce wayne nem "lebukik" a kávézóban, hanem revellál alfred (és a nézők) számára.
    nem az a kérdés szerintem, hogy hogyan jutnak el az új személyazonosságaikkal európába, hanem, hogy jut haza wayne a pit mellől, ahonnan konyharuhába csomagolva kínlódott elő. nyilván nincs egy csomó pénze (meg kevés se)… mégis este már a szigorúan örzött és megszállt gotham közepén áll selina elé. miből?
    Selina kyle szálának megírása valóban kicsit likas, a többi szerintem szuper, és ami ebből megvan az is szuper, mert nem okoz csalódást, de a második film megőrizte a helyét a dobogó legfelsőbb foka felett lebegve:)

  6. Ádám Hujber
    2012. augusztus 4. szombat

    kedves ismeretlen ifjú barátom, senkinek a majmolása nem volt célom, ezek az én saját gondolataim. Puzsér munkásságát nem követem figyelemmel. ami pedig a recskázást illeti, ugye nincs harag, ha a magánéletembe most nem avatlak be? talán majd egy másik alkalommal egy sör mellett.

  7. Ádám Hujber
    2012. augusztus 4. szombat

    ígérem, megnézem még egyszer, ezek szerint több dolog is elkerülte a figyelmemet. ez nem égbekiáltó baki, hanem csak egy észrevétel volt a részemről.

  8. Ádám Hujber
    2012. augusztus 4. szombat

    megnézem még egyszer. legalább.

  9. Ádám Hujber
    2012. augusztus 4. szombat

    köszönöm!

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .