Az elnök emberei


fotó: mandiner.blog.hu

Nem jött be a nézőknek az Abraham Lincoln, a vámpírvadász című jó poénnak tűnő, de B-filmnek tetsző akció-fantasy. Pedig a gegben van még potenciál. Te melyik filmre váltalánál jegyet?

Horthy Miklós vs. Drakula

Nincs tisztázva, hogy a vérszívó erdélyi gróf magyar vagy román, nyilván mindig attól függ, épp milyen szövegkörnyezetben kerül elő. Ha nagyon negatív, akkor egész Bukarestig is száműzhető. A bécsi döntés után a magyar kormányzó fehér paripán üldözi évszázados ellenségét, akinek még identitászavarával is meg kell küzdenie.

horthy
fotó: mandiner.blog.hu

Bill Clinton a leszbikus vámpírok ellen

A demokrata elnök épp privát szaxofonleckéket készül adni az Ovális irodában néhány eltévedt cserkészlánynak, ám a buli az első vicces cigi után kényelmetlen fogazásba torkollik. Billy, a kölyök azonban nem töketlenkedik,  hanem visszatuszkolja nadrágjába az elnöki kígyót és kegyetlenül leszámol a szabadság ellenségeivel.

Bill Clinton

Erich Honecker, a kelet-német transformer

A kis Erich még fiatal KISZ-esként értesül róla, hogy a cottbusi trabantgyár reakciósai merényletet terveznek a nagy baráti országból érkező vendég, Hruscsov ellen. A Stasi parancsnoka azonban nem bízik a fiatal elvtársban, csak miután saját szemével lát átalakulni egy Ilka típusú dugattyús kompresszort tankká. Kitör-e a harmadik világháború?

trabant

Che Guevara meets Bob Marley

A gerillavezér elfogása után kómába esik, álmában Jamaica partján tekeri a jointot a reggea-ikon társaságában, akinek egy óvatlan pillantaban körmére ég a dekk. Közeledik a karibi fesztivál, ilyen kézzel Marley nem tud gitározni. Che-nek három napja van begyakorolni a dalokat, hogy a koncert ne maradjon el. Később magához tér, rámosolyog az őt őrző katonákra, mert már megértette, mi az élet igazi értelme. Hiába, ugyanúgy kivégzik.

Bob Marley ganja

A királynő és Mr. Hyde

Erzsébet még mielőtt olimpiai mémmé vált volna, maga sem vetette meg a kalandokat. Fiatalon gyakorta szökött ki a Buchingam-palotából álruhában, álszakállal, hogy a londoni pórnép közé vegyülve egy parkban csápoljon a Bohamian Rhapsody-re, vagy épp egy Chelsea-meccsen köpködje a napraforgóhéjat. Egyik ilyen alkalommal egy sikátorban összetalálkozik egy óriás termetű zöldes bőrű lénnyel, akit elsőre közönséges májbántalmakkal küzdő futballhuligának hisz, de valójában egy őrült doktor kísérletének eredménye. Összeomlik-e a birodalom?

God Save The Queen

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Az emlékmás - kritika
Következő cikk Egy forgatásig tart a „szerelem”

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .