Ai Weiwei: Never Sorry


Ai_Weiwei_1

Az utóbbi hetekben talán a te facebook-hírfolyamodban is feltűntek azok a képek, amelyek egy ismerős filmrészletet tartalmaznak, kis furcsasággal: mindegyiken ott virít egy Bud Spencer-fizimiskájú kínai fószer. Ő Ai Weiwei, művész és aktivista, a fotók pedig dokumentumfilmjének hazai bemutatóját, valamint a hozzá kapcsolódó plakátpályázatot hivatottak promózni. Az Ai Weiwei: Never Sorry egy egész estés dokumentumfilm, amely nyomon követi a kínai művészt különböző performanszai, akciói, kiállításai során. A film magyarországi bemutatója október 18-án lesz az újranyitó Átrium moziban. A kapcsolódó plakátpályázattal ráadásul most eljuthattok Hong Kongba, míg a forgalmazó Magyarhangya ajándéktárgyakat ad a jegy mellé, ha azokat a Creative Selector nevű közösségi finanszírozással foglalkozó oldalon keresztül vásároljátok meg.

Ai_Weiwei_1

A filmpremier Facebook eventje>>

A projektben való részvétellel egyrészt elővételben lehet jegyeket vásárolni a premierbemutatóra. Másrészt olyan egyedi designtárgyakhoz juthatsz hozzá, amelyek kifejezetten erre az eseményre készültek és csak a Creative Selector-on keresztül lehet megszerezni őket. Tovább a jegyekért és az ajándéktárgyakért>>

A magyarhangya független filmforgalmazó csapat 2012 második felétől egy olyan két havi rendszerességű filmbemutató sorozatba kezd, melynek első darabja a folyamatos párbeszéd generáló kortárs kínai képzőművész, Ai Weiwei életére, munkáira és környezetére fókuszáló 2012-es dokumentumfilm, az Ai Weiwei: Never Sorry. (A film az imdb-n>>)

A magyarhangya mozgalom tagjaként az egyik célunk az, hogy a magyar közönség se maradjon ki azon európai ill. nemzetközi párbeszédekből, melyek különleges filmeken keresztül kulturális identitásunk keresésével illetve a kor megkerülhetetlen kérdéseivel foglalkoznak. Másfelől a filmek bemutatásához kapcsolódóan mindig bevonunk olyan nyitott és kíváncsi alkotókat, fiatal tehetségeket, akik ezeket a kérdéseket a képzőművészet, iparművészet, grafika, a vizuális kommunikáció más eszközeivel is felteszik a saját generációjuknak. Velük együttműködésben, őket támogatva mutatjuk be a filmjeinket.

Ai_Weiwei_2Még több fotó>>

Aki a magyarhangyát támogatja, fontos filmek bemutatásához járul hozzá és egyúttal fiatal kortárs alkotók munkáit is megismeri.

Tervezd meg az AI WEIWEI: Never Sorry c. film magyar plakátját és mi eljuttatunk a 2013-as Hongkongi Filmfesztiválra. Ha a zsűri a te művedet választja, az utazást, szállást és belépőt mi álljuk.

Technikai megkötés nincs, a filmplakát, mint fogalom, szabadon értelmezhető.
Flux készített egy inspiráló videót a pályázathoz:

AI WEIWEI pályázat from FLUX on Vimeo.

Leadási határidő: 2012.10.07

A pályázatokat az általatok választott formátumban (legyen az akár kép, akár videó) az aiweiweipalyazat@magyarhangya.hu címre várjuk.

Ha kérdésetek támad, akkor az e-mailen kívül elértek még minket skype-on magyarhangya.budapest néven és whatsappon/viberen a +36306199355-ös számon.

Ai_Weiwei_4

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Már megint egy gonosz kislány
Következő cikk Akarnak beszélni róla

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .