Ki lehetne a magyar Liam Neeson?


taken 2 eff you 002

Az Elrabolva sikerének kulcsa annál az embernél van, aki kitalálta anno, hogy ez a remek ír színész álljon neki kommandózni. A nem annyira ütős, ám azért elégségesen szórakoztató második rész kapcsán most elgondolkodtunk, kik lehetnének azok a magyarok, akiktől szintén nem várnánk a keménykedést, mégis vicces lenne, ha felkapnának egy bőrkabátot és odavágnának a maffiának.

bodrogiBodrogi Gyula

Soha, de soha ne szórakozz a Nemzet Színészével. Gyuszi bácsi már a Linda főcímében is olyan zseniálisan pöckölte arrébb a célkeresztet, hogy cseppet sem csodálkoznánk, ha adott helyzetben a saját tengelye körül forgatná meg a vele packázó egyfejűeket. Bár a Macskafogós emlékeink szerint golyózáporban se kell neki esernyő, kézigránát helyett valószínűleg vadkörtét használna. Viszont a megfelelő évszakban egy kevéssé érett gyümölcs is lehet ám halálos fegyver!

Mácsai Pálmácsai

A színházigazgató, aki már harmincas éveiben is öreg színész akart lenni. Intellektuális kisugárzása azonban lehetne csak álca: miközben az ellenfél éppen azon gondolkodna, hogy milyen erősséggel zúzza porrá az őszes halántékú művészlelket, bizonyára már a saját sírjában kereshetné az ideális fekvőpozitúrát. Mácsai két jól irányzott tőmondattal hamarabb elintézné, mint ameddigre véget érhetne egy hadarva előadott Örkény-egyperces.

zoran1

Zorán

Énekes gitárral, szép számokkal. Ártalmatlan? Emberek, hát ti nem láttátok az El Mariachit és a Desperadót? A nemzedéki dalnok tokjában ugyan lehet, hogy nincs lőfegyver, s a haja se olyan szép, mint latin rokonainak, no de ő már évtizedekkel ezelőtt is figyelmeztett mindenkit, hogy kócos kis ördög volt valamikor. Módszere az andalítás utáni villámszerű meglepetés: ha akcióba lép, nem csak a szerelemnek, hanem a szemétládáknak is múlnia kell.

Vámos Miklósvamos

Magyarország egyik legnépszerűbb kortárs írója nem csak papírra írja az Apák könyvét. Aki látta régen a Lehetetlen című műsorát, bizonyára gyanakodva figyelte kezében azt a gyűrött bőrtáskát. Vajon a vendégeknek szánt ajándékokon és könyveken kívül mi lehetett benne? Ha rosszat akarunk magunknak, tessék nyugodtan provokálni és kiderül ez is. Meg az is, hogy Vámos úr a közelharcban mennyire NEM a régimódi, ráérős történetmesélés hagyományait eleveníti fel.

Harcsa Veronika

Listánk egyetlen hölgyszereplője talán a legravaszabb harcos. Halk szavú, szelíd mosolyú, varázshangú díva. Törékeny, érzékeny és álmodozó – ám ha véget érnek a klubkoncertek, elkezdődik Veronika kettős életének másik oldala. Nincs az a mikrofonzsinór, amivel ne tudná hurokba fogni a nála akár tízszer is súlyosabb szarházikat. A rock and roll nem egy tánc – de ha róla van szó és leszáll az éj, a jazz dallamaira is ropogni kezdenek a csontok és szilánkosra törnek a csigolyák.

http://youtu.be/IUDm1C3HCss

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Gangster Squad karakterposzterek
Következő cikk Batman és az Apple térkép

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .