Körkérdés: Mit csinálsz Szemle helyett?


3830694 929b4af2d267801db27d8850fba6660d wm

Filmeseket, újságírókat kérdeztünk az aktuálisan legégetőbb problémáról:

“Annak, akinek most lyuk tátong a lelkében az elmaradt Filmszeme miatt, két alkotást ajánlok ezekre az ínséges időkre. Az SZFE harmadéves operatőrszakosai csináltak nyolc rövidfilmet, amik együtt egy szakítós tematikájú szkeccsfilmként is működnek. A szkeccsfilmekkel általában az a helyzet, hogy tartalmaznak egy-két kiemelkedő epizódot, pár totál bénát, a maradék meg elmegy, de meghökkentő módon itt mind a nyolc kisfilm figyelemreméltó. A másik mozgóképes alkotás az elmúlt egy évből, amit érdemes levadászni, a Film Café és a Film Mánia csatornákon futó Filmszeretők című rövidfilmsorozat. A színvonala ingadozóbb, mint a szakítós filmeknek, de Kerekes Vica és Nagy Zsolt annyira természetesen játszanak, és olyan szuper közöttük az összhang, hogy a gyengébb részeket is élvezetes nézni.” – Varga Ferenc (rovatvezető, [origo] filmklub)

“Filmzsemlét!” – Szabó Simon (színész, rendező)

“Hogy mit csinálok Filmszemle helyett? Melózok. HÁT PERSZE, hogy melózok. Ilyen kérdésre nem is lehet mást válaszolni. Mert ha elfogy a munka, az ember megy, és keres újat. Olyan nincs, hogy ne legyen meló. Az elvárásaidat meg egy szimpla villanyszámla is képes megadjusztálni. És bizonyos szempontból így a jó. Hogy hiányzik-e a Szemle? Majd az a Szemle fog hiányozni, amelyen egy vagy másfél nézhető filmnél többet vetítenének, és X okból mégsem rendezik meg.” – Wostry Ferenc (író, dramaturg)

“Belső mozi.” – Ránki Júlia (rádiós fugaradio.net)

“Az utolsókat simítom a Coming out forgatókönyvén, és snittlistát írunk Fillenz Ádám operatőrrel. Unalmasnak hangzik? Pedig egyáltalán nem az.” – Orosz Dénes (rendező, forgatókönyvíró)

“Pótlok. Például sok év után végignéztem, hogy találkozik-e egymással valaha a Carnivale c. sorozat két főszereplője.” – Osváth Gábor (gyártásvezető, producer)

“Filmet!” – Köbli Norbert (forgatókönyvíró) 

“De hisz lesz Filmszemle! Ti nem olvastok újságot? Ráadásul egy csomó filmmel. Nekem így nem ismerősek a címek, valószínűleg azért, mert tök újak. Valami Kopaszkutya meg egy torinói ló is lesz, gondolom természetfilmek, vagy mit tudom én. Meg a Szerelem. Szerintem az az S.O.S. Love, csak lefordították, hogy a hülyék is tudják. Amúgy, ha mégsem tudnék elmenni a szemlére, akkor majd Andy Vajna filmmaratont tartok otthon.” – Timár Ágnes (Klubrádió)

“Szörfözök.” – Fliegauf Benedek (rendező, forgatókönyvíró)

“A teljes megrendültségem és felháborodásom fönntartásával eddig se jártam filmszemlére.” – Sándor Erzsi (újságíró)

“Filmet… remélem…” – Erdély Mátyás (operatőr)

 

Csak csendben jegyezzük meg, hogy ezt két éve készítettük!

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Lincoln - kritika
Következő cikk Fater a legenda

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .