Fehér éjszakák, színes vászon


klipremier
fehér éjszakákA Titanic Nemzetközi Filmfesztivál előzenekaraként „lépett fel” a Péterfy Bori és a Love Band március hatodikán a Toldi moziban. Az egy hónap múlva megrendezésre kerülő filmfesztivál eddig is számos alkalommal volt videoklipek premierjének színtere, de arra még nem volt példa, hogy egy zenekar albumának valamennyi számához készített videó egyszerre kerüljön – nyilvános – levetítésre. Az igazat megvallva már maga a tény, hogy egy zenekar albumának valamennyi számához videó készül(het) is ritkaság számba megy.

A tavaly év végén megjelent Fehér éjszakák című album 10 klipje barátok, ismerősök önzetlen segítségének eredményeként jött létre Budapesttől Amszterdamig és Már András formálta kerek egésszé. A mindenki által megszokott élőszereplős klipeken kívül láthattunk bábjátékot, animált akvarellt és vegyes technikájú animációs klipet is. 859012 562617430438379 933252714 oEzekből megtudhattuk, hogyan készül a csemegekukorica konzerv, bepillantást nyerhettünk az izzólámpa tesztelők titokzatos világába, hogy a piros lámás negyedről már ne is beszéljek. A mexikói birkózós +1 klip a Csodaidő című számhoz készült még tavaly nyáron szponzori segítséggel, de a jeles alkalomra ez is új hangzást kapott.

A vetítésre mind a 72 közreműködőt meghívták, mely meghívásnak sokan eleget is tettek és természetesen a zenekar valamennyi tagja is jelen volt. A „mozit” Horváth György fesztiváligazgató nyitotta meg, majd Tövisházi Ambrus zeneszerző, billentyűs-énekes köszöntötte a jelenlévőket. És bár a klipeket egymás után vetítették le, a köztük lévő minimális szüneteket kihasználva a közönség mindegyiket hangos tapssal jutalmazta. A happening végén a zenekar az édesszájúakat vendégül látta egy szelet tortára, aminek én sem tudtam ellenállni, így minden tekintetben jóllakottan távoztam.

A moziélményt kihagyók megnézhetik itt:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Zenei klipek - a gyerekekkel eljátszatós
Következő cikk Az Alkonyat írója 18+osokhoz szól

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .