Zenei videók – a bandaháborús


christina_aguilera

christina_aguilera

Gyerekkorunkban menő volt bandázni a telepen, s csak egyetlen alkalomra emlékszem, amikor valaki felvetette, hogy kivételesen a csoportok közti konfliktust döntsük el fociban. Azt is leszavaztuk, de hogy rögtönzött breakmutatványok döntsenek róla, kinek menőbb az edzőcipője, az fel sem merült. A bandaharc látványos témája bír lenni a videóklipeknek, lehet benne hülyén páváskodni, hadonászni, fekák rázzák a dagadt seggüket és tutira egy kazettás magnó is előkerül. Nyilván alapból a hiphop stílusnak fekszik ez a topic, a helyszínünk is többnyire az adekvát garázs/hangár/ucca lehetőségek valamelyikéből kerül ki.

RUN-DMC vs. Jason Nevins – It’s Like That

A dal, aminek még a remixe is klasszik. Az eredeti ’83-as felvételminden idők legjobb hiphop-dalai közt szerepel, az 1997-ben Jason Nevins kezei alatt készült remixét egy éjjel többször is le kellett pörgessék a DJ-k. A klip már ironikus retró, de teljesen jól használja a ’80-as évek hangulatú gettó-dance-fight-akármicsoda toposzait.

Michael Jackson – Bad

Ez viszont nem retro, hanem tényleg korabeli, nem tudom, mennyire szokás még Michael Jackson bőrszínén viccelődni, de érdemes megfigyelni, hogy itt még rendesen fekete. Akárcsak a klipben feltűnő Wesley Snipes. A rendező: Martin Scorsese.

Christina Aguilera – Can’t Hold Us Down

Van egy elméletem, mi szerint Christinának óriási törést okozott a karrierjében, hogy bár Madonna őt is lesmárolta anno az MTV színpadán, de erről épphogy maradt pár kocka, mert az operatőrök még el voltak foglalva a Britney-vel történt nyálcserén. Talán azóta csinál ilyen marhaságokat, mint ez a klip, ahol úgy csinál, mintha fekete lenne.

West Side Story- Cool

Csak az egyik kommentet tudom idézni: “What, you mean that this isn’t the best gang fight scene ever?????? My whole life has been for nothing.”

Justice – Stress

Ez a francia elektro duó egész izgalmas dolgokat csinál, a Stress klipjük rendezője Romain Gavras volt, akiről istenigazából épp egy Titanicon hallottunk először, Eljő a napunk c. filmje kapcsán. Itt nincs ellenbanda, viszont elég ijesztően reális az egész klip. Tánclépések sehol, viszont betört ablakok és ökölharc, ezerrel. Szívesen összeereszteném őket a Metro Stationnel, aminek Shake It videoklipje papíron beférne ebbe az összeállításba – de ne már.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Egy pikoló animáció – The Tell-Tale Heart
Következő cikk The Master videokritika 7sorTV #03

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .