Egy pikoló animáció – Johnny Depp in Burtonland


JDTB2

A filmtörténet közel 120 éve alatt megannyi rendező és színész közt alakult ki szoros barátság, vagy váltak egymás kedvenc alkotótársává, akik a közös munka során olyan jól tudtak együttműködni, hogy nem csupán filmjeik, de kapcsolatuk miatt is emlékezetesek a mai napig. Viszont egy páros sincs, aki annyi kritikát kapna, mint Tim Burton és Johnny Depp, aki egyébként egy videóban leplezetlenül csinál viccet magából és ebből a kiszámíthatóságból, ami Tim Burton filmjeinek színészgárdáját illeti. Még ha az utóbbi időben inkább elégedetlenek is a rajongók a közös filmjeikkel (Alice Csodaországban, Éjsötét árnyék), azért jó pár klasszikussal ajándékozták meg a nagyközönséget (Ollókezű Edward, Ed Wood, Az Álmosvölgy legendája vagy a Halott menyasszony).

Harry Partridge éppen ezt a barátságot használja a lehető legszatirikusabb módon a Johnny Depp in Burtonland című másfél perces rövidfilmjében, ami – állítása szerint – 6 nap alatt készült el, mindenféle előretervezettség és forgatókönyv nélkül. Johnny Depp figurája Burtonvilágba kerül, ahol a rendező maga a Bolond Kalapos, Csodaországa pedig a filmjeit jellemző egyedi stílusvilág elemeiből épül fel: csokoládéfolyó a Charlie és a csokigyárból, nagyra nőtt növények az Alice Csodaországbanból, borbélyüzlet a Sweeney Toddból, de még a Karácsonyi lidércnyomás kunkorodó hegyei és a Michael Keaton-nak állított Batman-emlékmű is része a történetnek.

A videó megköveteli a közönség nyitottságát, sem a rendezőt vagy a színészt, sem a közös filmjeiket nem rántja le az olcsó paródiák közé, csupán arra a közhelyre kontrázik rá, amivel a kritikusok nyitnak minden utóbbi Burton-Depp filmmel kapcsolatban.

http://www.youtube.com/watch?v=VViTfSmpYtI [/embed]

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A lényeg ugyanaz
Következő cikk A.C.A.B. – Minden zsaru rohadék - kritika

1 Comment

  1. […] és info: hetediksor.hu 00000 kategóriák: filmek   tags: Johnny Depp […]

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .