Szereted a minyomot?


despicable me 2 gru 002

Gru 2 (Despicable Me 2) rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin, főszereplők: Steve Carell (Gru), Miranda Cosgrove (Margo), Elsie Fisher (Agnes), Dana Gaier (Edith), Kristen Wiig (Lucy Wild), amerikai animációs, 98 perc, 2013 (6)

Gru 2 magyar poszterMa már minden valamit is magára adó filmstúdiónak van rajzfilmes részlege, ha mégsem, akkor levesz egyet a polcról. Az élőszereplős filmekhez hasonlóan a látványfelelősök itt is megpróbálják túllicitálni egymást, ki tud szebb szőrt vagy pikkelyt rajzolni és hasonlók. Kit érdekel, hogy a történet a sivatagban játszódik, ha a konkurencia vízétől a minap lefostuk a bokánkat, rajzolunk abba a sivatagba egy oázist. Ebben a hónapban két rajzfilm versenyzik a kisgyerekes szülők kegyeiért. A Szörny Egyetem készítői előzményként az Amerikai pite, a Grué pedig folytatásként James Bond gyerekváltozatában gondolkodtak. A dugás és a piálás mindkettőből hiányzik, az utóbbiban a fegyverekből sem lehet halálos lövést leadni.  Bár ezek a filmek szinkronizálva jutnak el hozzánk, az eredeti szereplők ügynökei szabályos közelharcot vívnak egymással, hogy ügyfeleik hangképző szerveit legalább három részre leszerződtessék. A nagy sikerre való tekintettel a Gru csapata ismét összeállt.
A Hold ellopásával hősünk bekerült a halhatatlan gonoszok csarnokába vagy a gonosz halhatatlanok csarnokába…szóval abba bele. Mivel bolygónk kísérőjét eredeti méretében visszahelyezte oda, ahova való, a gyámhatóság döntése alapján továbbra is tagja lehet a lányos apák klubjának. A lekvárbizniszben utazó tisztes üzletemberként éli mindennapjait, amikor is egy Gwyneth Paltrow (apukák maguknak sem merik bevallani, hogy meg hát) külsejű titkosügynök keresi fel. Két évtizede Clarice Starling jól tudta, hogy a gonosz megtalálásához Dr. Hannibal Lecter segítségét kell kérnie. A Gonosz Ellenes Liga is arra a következtetésre jut, hogy egy bűnöző fejével csak egy másik bűnöző képes gondolkodni. Gru kezdetben vonakodik, de egyrészt szeretné, ha lányai egy békés, boldog világban nőnének fel, másrészt hiányzik a kaland és Lucy Wild ügynök sem közömbös számára. Lucy Wild ügynök rajongása viszont roppant idegesítő, ennél még Hillary Swank is visszafogottabb volt az Álmatlanságban. A Liga először hallgat Gru megérzéséire, később hamis nyomot követve magára hagyja őt.
A 007-es rajzfilmváltozata egyszerre próbál megfelelni a gyerekek és kísérőik elvárásainak, így amíg az előbbiek a kis sárga (majd lila, majd ismét sárga) bizbaszok ripacskodásán kacagnak, az utóbbiak az Alien, a Word War Z és a YMCA paródiákon sírnak be. Az arányokat nem mindig sikerül megtartani, ilyenkor hol egyszerre 100 gyerek magyarázza apunak és anyunak a moziban, hogy mi történik, hol fordítva.  Az eredetiséget ezúttal elfelejthetjük, kapunk egy tisztességesen megrajzolt kémrajzfilmet, amiben sokkal több lehetőség van, mint amennyit ebből ki is használ. A mignonok egy idő után kifejezetten idegesítőek, az meg különösen, hogy hol tudnak értelmesen beszélni, hol nem. Kérdés, mennyit ért abból egy gyerek, hogy „kanpai”. A mostanában a Duft Punkkal haverkodó Pharrell Williams zenéje a klasszikussal kiegészülve nagyon ütős, a „kameramozgás” látványos, a szülinapos Ágika egyszerűen zabálnivaló. Legyünk jó szülők, nézzük meg!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk World War Z – Zombiháború
Következő cikk Női szervek - kritika

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .