Női szervek – kritika


the heat movieNői szervek (The Heat) rendező: Paul Feig, főszereplők: Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Marlon Wayans, Michael Rapaport, amerikai akció-vígjáték, 117 perc, 2013 (16)

Dömper és Hiszti

Noi szervek plakatA Halálos fegyver 5. feltehetőleg már soha nem fog elkészülni, egy újabb legendás pasi párost útnak indítani pedig kemény dió. Ezért korántsem meglepő, hogy a jövedelmező ötletekre kétségbeesetten vadászó producerek egyből ugrottak Katie Dippold forgatókönyvíró felvetésére: “Csináljuk meg nőkkel!”.
Paul Feig bizonyítottan ért az átkozmetikázáshoz, korábban a Másnaposok sikerhullámát meglovagolva rendezett ugyanabból az anyagból feminin verziót (Koszorúslányok). Onnan magával hozta talizmánját, Melissa McCarthy-t (viharos sebességgel jutott el a Szívek szállodájának konyhájából az Oscar-jelölésig) és a rutinos Beépített szépséggel az oldalán kasszabiztos kettősnek tűnt.
A plakát őszintén tükrözi, nem a sztoriban, hanem a komikákban rejlik az alkotás igazi ereje, a cselekmény felvázolásához bőven elég egy szempillaspirál.
A tudálékos, karrierista ügynöknőt, ki magányát többnyire a szomszédtól kölcsönvett macskával osztja meg, nyugalomra vágyó főnöke Bostonba küldi a nagy ügy felgöngyölítésére. Ahol a hullámcsatos botsáska nyakába zuhan a loncsos, mázsás helyi segítség. Egymásnak esnek, na és aztán, mi lesz a kezdeti hajhúzásból?
Igazi meglepetést csupán azoknak a horror rajongóknak okoz, kik a tartalom elolvasását megspórolva, csak a cím alapján ülnek be rá. Amúgy minden előzetes rosszallás és ziccerek dacára, a Női szervek felülről súrolja azt a lécet, amit a könnyed szórakozásra áhítozó nézők évről évre lejjebb kénytelenek tenni.

Noha Paul Feig belepottyant néhány obszcén poént, harsány vulgáris tirádát, de az esküvői ruhában az út közepén könnyítő menyasszonynál. azért jóval viccesebb momentumokat is sikerül kipréselnie a női Stan és Pan duóból. Akik az első fél óra után egyre működőképesebbnek bizonyulna, nem oltják ki egymást, s a végére már-már szerethetőek. Az azért megmosolyogtató mennyire kitartóan építenek a 49 éves Sandra Bullock szexi mivoltára, jóllehet az arca több vasalást látott, mint a blúzai (persze Cameron Diaz esetében ez sokkal cikibb). Ha férfitársaim miatta már nem is rohannak féktelenül a mozikba, bátran felteszem a 90-es évek szexi színésznőiből álló posztergyűjteményem, ebből tuti lesz folytatás.75

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Szereted a minyomot?
Következő cikk Egy pikoló animáció – Végefőcímek

1 Comment

  1. 2022. november 3. csütörtök

    […] Női szervek – kritika – A Hetedik Sor Közepe […]

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .