Ryan Gosling TOP 5


drive ryan gosling nagy

Megkezdődött a visszaszámlálás, augusztus 8-án nálunk is mozikba kerül a Csak Isten bocsáthat meg (Only God Forgives). Gyorsan meg is szavaztuk magunk között, melyek a kedvenc Ryan Gosling-filmjeink!

Fél Nelson

Toronymagasan a szerkesztőség kedvence az alkoholista-drogos tanár képében oldalazó Ryan Gosling, akiről 27 évesen még nem volt nyilvánvaló, hogy szexikonként fogjuk emlegetni hamarosan. Ryan Fleck rendező kifejezetten nyomasztó filmjében inkább csordogál az élet, mint zajlik, miközben két igen erős karakter (a tanár mellett az afro kislány) keresi a kiutat a magányból a brooklyni zsákutcák füstjében. Ja igen, az alakítás egy Oscar-jelölést is hozott Goslingnak.

Valamelyik rendes fickó felrakta a YouTube-ra az egész filmet magyar szinkronnal:

Blue Valentine

Aki azt hiszi, Ryan Goslinggal az élet csupa részegen szexelés egy love motelben, az csak annyiban téved, hogy ha emellett gyereket kell nevelni, meg munkába menni és az alkohol is egyre inkább problémának tűnik, mint bulinak, akkor visszafordíthatatlanul eljött a felnőttkor, ráadásul Zoránnak lett igaza: a szerelemnek múlnia kell. A film úgy viszonyul a hatásvadászathoz, ahogy Gosling a női bugyikhoz: semmi szüksége rá, jönnek azok maguktól. Bátran szabad sírni a Blue Valentine-on, ami amúgy váltott idősíkos elbeszélésével a történetmesélés szempontjából is mestermunka. Két hete vettem meg egy hipermarketben párszázért 🙁

http://youtu.be/_C1X480YV1M

Drive

A közönség fele kultfilmnek, fele pedig méretes blöffnek tartja, a mi kritikusunk is utóbbi felé hajlott anno. Nem véletlenül előzi meg tehát nagy várakozás Nicolas Winding Refn rendező és szépfiúnk újabb közös munkáját, noha aki már látta a Csak Isten bocsáthat meget, állítja, nem egy Drive 2-ről van szó. Ezzel együtt két éve Gosling valóban úgy szántott végig a mozitermeken benzingőzt és szoknyákat libbentő forgószelet hagyva fogpiszkálóval súlyosbított félmosolya után, hogy azóta is emlegetjük. Nem beszélve arról, ahogy agyonveri az ellent.

Plasztik szerelem

Emberünk a mélydrámák mellett feltűnik időnként vígjátékokban, uram bocsá’ romkomokban is, nálunk a TOP 5-be azért ezen belül is egy meglehetősen abszurd darabbal került be. A világ lúzerét játssza benne, s nem csak mert, idióta bajusza van, hanem mert annyira nincs csaja, és ezért annyira szánja az egész falu, hogy amikor rendel magának a netről egy guminőt, környezete inkább belemegy a játékba és elfogadja, hogy ettől kezdve ez, vagyis ő a fickó barátnője.

Törés

A Törés sikere a nagyszerű történet mellett többek között abban rejlik, hogy Hopkins és Gosling nem csak a rájuk írt szerepük alapján méltó ellenfelei egymásnak, hanem színészi alakításukat tekintve is. A filmet nézve fel sem merül bennünk az a gondolat, hogy a Sir már 25 éve filmezett, amikor emberünk megszületett, mert mindketten tökéletes játékot nyújtanak. A magyar közönség épp Gregory Hoblit tárgyalótermi drámája után kezdett el komolyabban felfigyelni a színészre (előbb jutott el ide, pedig valójában később készült, mint a Fél Nelson) és azóta is megőrül érte.

Ez is fent van teljes egészében, mik vannak:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Vizsga két személyre - kritika
Következő cikk Pain & Gain - kritika

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .